Πώς μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την «Άμπελο, τον Οίνο, τη Διατροφή & την Υγεία»

Ηράκλειο
Πώς μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την «Άμπελο, τον Οίνο, τη Διατροφή & την Υγεία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Τρίτη,22 Μαΐ 2018, 18:00
Βασιλική Αγίου Μάρκου

Ένα διεθνές συνέδριο που θα μείνει στη μνήμη όσων παρευρεθούν, θα πραγματοποιηθεί από την Έδρα της UNESCO του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Θέμα του συνεδρίου είναι «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή, Υγεία» και θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 22 έως τις 26 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό συνέδριο που συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, τη Mediterranean Diet and Health Association, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα» και το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης για τις ανθρωπιστικές, κοινωνικές και τις επιστήμες της αγωγής.

Η μεσογειακή διατροφή, γνωστή για τις ευεργετικές επιδράσεις της στην υγεία και τη μακροζωία, ανήκει στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Στοιχείων της Άυλης Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2010. Η Κρήτη με την μακραίωνη παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια, την οινοποιία, την παραδοσιακή διατροφή και την πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο κουζίνα, μπορεί να θεωρηθεί το λίκνο της μεσογειακής διατροφής.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, το πρόγραμμα του αλλά και τις εγγραφές, μπείτε ΕΔΩ.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στις 18:00 την Τρίτη 22 Μαΐου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News