Ηράκλειο

Βρώμικο και θολό νερό στάζουν οι βρύσες στου Κορώνη Μαγαρά

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής του Κορώνη Μαγαρά - Τρέχουν οι βρύσες τους θολό και βρώμικο νερό

Η αντιμετώπιση στο πρόβλημα πριν μερικές ημέρες στον υδροδοτικό αγωγό της Τυλίσου, δεν… «έφερε», τελικά νερό στις βρύσες των κατοίκων κάποιων περιοχών του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα την έντονη αγανάκτησή τους.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής Κορώνη Μαγαρά και συγκεκριμένα της οδού «Θεοδοσίου Ματθαιάκη», εδώ και δύο περίπου εβδομάδες η κατάσταση είναι απερίγραπτη, καθώς οι βρύσες τους δεν τρέχουν πλέον νερό αλλά… στάζουν.

Όπως αναφέρει ο καταγγέλλων και το νερό που τρέχουν οι βρύσες δεν είναι καθαρό, είναι βρώμικο και θολό, ενώ κόβεται μέρα παρά μέρα και η διακοπή διαρκεί για ώρες, ενώ δεν έχει καθόλου πίεση.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης: «Δεν αντέχουμε άλλο αυτό την κατάσταση, καθώς υπάρχει πρόβλημα, δεν μπορούμε να πλυθούμε, να καθαρίσουμε τα σπίτια μας, να βάλουμε ένα πλυντήριο και όταν προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τη ΔΕΥΑΗ, αυτό που εισπράττουμε είναι αόριστες απαντήσεις».

 

Τι είπε για το πρόβλημα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ

Το neakriti.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιάννη Ρασούλη, ο οποίος διευκρίνισε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε όντως από τον υδροδοτικό αγωγό της Τυλίσου, πρόβλημα που επηρέασε περιοχές του Ηρακλείου, όπως Μασταμπά, Θέρισο,  Ατσαλένιο, Κορώνη Μαγαρά κ.ά.

Αυτό που διευκρίνισε ο κ. Ρασούλης είναι ότι ελπίζει το πρόβλημα να έχει αποκατασταθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο neakriti.gr, «υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει λυθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, ωστόσο δεν αποκλείει να υπάρξουν τέτοια φαινόμενα και μέσα στο καλοκαίρι λόγω της λειψυδρίας».

Η ζημιά στην Τύλισο προκάλεσε καθυστέρηση στη διανομή, καθώς χάθηκε μία διανομή, όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρασούλης, ενώ τόνισε επίσης ότι «δεν είναι όλη η περιοχή Κορώνη Μαγαρά που αντιμετωπίζει πρόβλημα, αλλά κάποια σημεία και κυρίως οι χαμηλές περιοχές».

Ωστόσο όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ το πρόβλημα ενδέχεται να υφίσταται σε μεγάλο βαθμό και ολόκληρο το καλοκαίρι, λόγω της λειψυδρίας, καθώς πέφτει η στάθμη στη δεξαμενή που προμηθεύει τις περιοχές, με αποτέλεσμα να προμηθεύονται κάποιες περιοχές και κάποιες άλλες όχι.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια