Ηράκλειο

Άντρο τοξικομανών δίπλα στα Λιοντάρια, η παλιά Τροχαία

Εικόνες σοκαριστικές, θλιβερές και απαράδεκτες αποκάλυψε ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV, στον απόηχο του εντοπισμού ενός 24χρονου που φαίνεται να έχασε τη ζωή του από ναρκωτικά στο κέντρο του Ηρακλείου.

Αυτό είναι το σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος νεαρός που έμεινε νεκρός τουλάχιστον τρεις μέρες πριν η δυσοσμία θορυβήσει του καταστηματάρχες στην οδό Ταγματάρχη Τζουλάκη. Το κτίριο που έχει μετατραπεί σε άντρο τοξικομανών, δεν είναι άλλο από την παλιά τροχαία του Ηρακλείου. Οι χώροι της υπηρεσίας έχουν μετατραπεί σε υπνοδωμάτια με πρόχειρα κρεβάτια και κουβέρτες, είτε...αποχωρητήρια.

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία 

Τα κάθε είδους αντικείμενα που είναι διάσπαρτα στο πάτωμα μαρτυρούν τη συνεχή ανθρώπινη παρουσία, ανάμεσα στα απομεινάρια περιστεριών και τρωκτικών.

Την ίδια στιγμή εξωτερικά του κτιρίου η διέλευση των πολιτών του Ηρακλείου αλλά και των εκατοντάδων επισκεπτών καθίσταται άκρως επικίνδυνη με κομμάτια από τους σοβάδες και το μπετόν να καταρρέουν σε απόσταση αναπνοής από το πλέον πολυσύχναστο και εμβληματικό σημείο της πόλης, την πλατεία Λιονταριών. Δραματική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία χαρακτηρίζουν περίοικοι και καταστηματάρχες την κατάσταση που επικρατεί και στο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το αστυνομικό τμήμα.

Τα δυο κτίρια όπως και εκείνο της πρώην αστυνομικής διεύθυνσης στη λεωφόρο Δικαιοσύνης παραμένουν εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα εδώ και μία δεκαετία μετά τη μεταφορά των αστυνομικών υπηρεσιών στο νέο μέγαρο στα δυο Αοράκια.

Σχόλια