Το δέντρο της Λεωφόρου Δικαιοσύνης που… άναψε «φωτιές»

Ηράκλειο
Το δέντρο της Λεωφόρου Δικαιοσύνης που… άναψε «φωτιές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα δέντρο έπεσε «θύμα» των έργων και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

“Κόκκινο” χτύπησε χθες η ένταση στην “καρδιά” της πόλης του Ηρακλείου με αφορμή την... παράπλευρη απώλεια ενός δέντρου, το οποίο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια των εργασιών που πραγματοποιούνται για την ανάπλαση της λεωφόρου Δικαιοσύνης.

Συμπολίτες μας που πρόσκεινται στις “Φυλές του πάρκου” συγκεντρώθηκαν τάχιστα στο σημείο, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την πτώση του δέντρου. Χθες το απόγευμα, πάντως, η δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία - μεταξύ άλλων - το εν λόγω συμβάν χαρακτηρίζεται ως ατυχές, ενώ αναφέρεται, ακόμη, ότι το επίμαχο δέντρο «επαναφυτεύτηκε σε παρακείμενη θέση».

Στο σημείο όπου έπεσε το δέντρο δεν άργησαν να συγκεντρωθούν, χθες το μεσημέρι, περίπου 10 άτομα, τα οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το συμβάν. Σύμφωνα με άτομα που πρόσκεινται στις “Φυλές”, ο εργοδηγός και μηχανικός του έργου απάντησαν, με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανέβουν και να υπάρξουν λεκτικές αντεγκλήσεις. Παρ’ όλα αυτά, λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) προέκυψε το ατυχές περιστατικό να πέσει ένα από τα υφιστάμενα δέντρα της βόρειας πλευράς (σ.σ. της Δικαιοσύνης), το οποίο προβλεπόταν να διατηρηθεί, εξαιτίας του ότι χάθηκε η ευστάθειά του λόγω του περιορισμένου ριζικού συστήματος, αφού φυόταν μέσα σε στενή τσιμεντένια ζαρντινιέρα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Δήμος Ηρακλείου.

Σύμφωνα με άτομα των “Φυλών του πάρκου”, τα οποία ήταν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, ενημερώθηκαν ότι η πτώση του δέντρου «έγινε κατά λάθος». Ειδικότερα, μιλώντας στη “Νέα Κρήτη”, οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο εργοδηγός τούς είπε ότι το δέντρο έπεσε στην προσπάθεια των εργαζομένων να σπάσουν τη ζαρντινιέρα που το περιέκλειε.

Όπως ανακοίνωσε, εξάλλου, χθες ο Δήμος Ηρακλείου, το δέντρο «επαναφυτεύτηκε σε παρακείμενη θέση και θα δεχτεί την κατάλληλη περιποίηση σύμφωνα με τις υποδείξεις των γεωπόνων, ώστε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιβιώσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα αντικατασταθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News