Ηράκλειο

Τα έργα... έριξαν ένα δέντρο στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης

Στη συνέχεια, το δέντρο φυτεύτηκε σε διπλανή θέση.

Ένα ατυχές περιστατικό σημειώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια των εργασιών στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, με ένα δέντρο της βόρειας πλευράς να πέφτει!

Το συγκεκριμένο δέντρο, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Ηρακλείου, προβλεπόταν να μείνει, ωστόσο εξαιτίας των εργασιών που γίνονταν εκείνη την ώρα, έχασε την ευστάθεια του λόγω του περιορισμένου ριζικού συστήματος αφού φύονταν μέσα σε στενή τσιμεντένια ζαρντινιέρα.

Το εν λόγω δέντρο επαναφυτεύθηκε σε παρακείμενη θέση και θα δεχτεί την κατάλληλη περιποίηση σύμφωνα με τις υποδείξεις των γεωπόνων, ώστε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιβιώσει, όπως επιβεβαιώνει ο Δήμος.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αντικατασταθεί.

Στο δελτίο τύπου ο Δήμος Ηρακλείου αναφέρει πως:

«Το έργο ανάπλασης της Λ. Δικαιοσύνης έχει εισέλθει στην ιδιαίτερα απαιτητική φάση καθαιρέσεων των υφιστάμενων υποδομών και της γενικής εκσκαφής προκειμένου να καταστεί εφικτή η αντικατάσταση όλων των παλαιωμένων υπόγειων δικτύων ώστε να ανακατασκευασθεί τελικά η οδός στη νέα της μορφή».

Αναφορικά με τα άλλα δέντρα που βρίσκονται στο δρόμο:

«Ταυτόχρονα απομακρύνθηκαν οι θάμνοι που βρίσκονταν στην ίδια ζαρντινιέρα, όπως προβλέπονταν από την μελέτη αφού σε αυτή την πλευρά δημιουργείται μια συστοιχία δεκάδων δένδρων και νέες θέσεις φύτευσης θάμνων, σε αντίθεση με την υφιστάμενη κατάσταση που έχει μόνο τρία δένδρα και κάποιους θάμνους.

Τονίζεται ότι στο πλαίσιο της τροποποιημένης μελέτης, που έχει υποβληθεί στις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες, προβλέπεται και η διατήρηση των υφιστάμενων δέντρων της νότιας πλευράς και ο εμπλουτισμός του υφιστάμενου πρασίνου.

Αυτονόητο είναι ότι σε ένα τόσο σύνθετο έργο υπάρχουν και απρόβλεπτες καταστάσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση ο βασικός στόχος που είναι η διατήρηση και αύξηση του πρασίνου αποτελεί δέσμευση μας».

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια