Έτσι θα γίνει το πάρκο Γεωργιάδη

Ηράκλειο
Έτσι θα γίνει το πάρκο Γεωργιάδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε φωτογραφίες με το πάρκο Γεωργιάδη όπως θα είναι μετά την ανάπλαση.

Τις κόκκινες γραμμές καθώς και σημαντικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην προστασία της φυσιογνωμίας του Πάρκου Γεωργιάδη, μετά από αξιολόγηση των προτάσεων δημόσιας διαβούλευσης για τη διαχειριστική μελέτη του Πάρκου, κατέθεσε η Επιστημονική Επιτροπή στο Δήμαρχο Ηρακλείου.

Η διατήρηση του δασογενούς χαρακτήρα του πάρκου με την προστασία των δέντρων και της πλούσιας κόμης τους, η απομάκρυνση μόνο των νεκρών και άρρωστων δέντρων, η υλοποίηση στοχευμένων κλαδεύσεων και καμία εκτέλεση επικόρυφης κοπής, είναι μεταξύ των προτεινόμενων δράσεων δεκαετούς ισχύος της επίμαχης διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου Γεωργιάδη, η οποία έχει ανάψει φωτιές και στις λεγόμενες φυλές του Πάρκου.

Για την προστασία ριζικού συστήματος δέντρων και θάμνων προτείνεται η εκτέλεση έργων με χειρωνακτικά μέσα και σε κάθε περίπτωση να αποφευχθεί η χρήση μηχανημάτων βαρέως τύπου, ενώ σε ό,τι αφορά τις νέες φυτεύσεις, δεν κρίνεται σκόπιμη και αναγκαία από την Επιστημονική Επιτροπή η εδαφοκάλυψη του συνόλου των παρτεριών με χαμηλή βλάστηση.

Με στόχο την αποτροπή παραβατικών ενεργειών εισόδου μηχανοκίνητων τροχοφόρων στο πάρκο Γεωργιάδη, προτείνονται χαμηλά εμπόδια στις εισόδους, ενώ σε ό,τι αφορά στο φωτισμό, η Επιστημονική Επιτροπή αξιολογεί κατά πλειοψηφία την επαναπροσέγγιση της ειδικής φωτοτεχνικής μελέτης του πάρκου.

Σε ό,τι αφορά ζητήματα συμβατότητας χρήσεων, τονίζεται η ανάγκη θέσπισης Κανονισμού λειτουργίας.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι αντιδράσεις από τις λεγόμενες «Φυλές του Πάρκου» συνεχίζονται με φόντο προσπάθειες φωτορεαλιστικής απεικόνισης του πάρκου.

Όπως αναφέρουν, φαίνεται μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα του πάρκου, σημειώνοντας μάλιστα πόσο ωραία είναι η εικόνα της μητέρας με το παιδάκι στο γκαζόν, όμως λίγο αντιφατική την ώρα που η ΔΕΥΑΗ προτρέπει τους δημότες να μην φυτεύουν γρασίδι λόγω των μεγάλων αναγκών σε νερό.

Ενώ οι μπορντούρες των θάμνων γύρω από τα παρτέρια δεν επιτρέπουν να δει κανείς ποια είναι η εικόνα του υπόλοιπου πάρκου.  Και όπως σημειώνουν η κοροϊδία συνεχίζεται…

«Θέλουν να μας πείσουν οι τοπικοί άρχοντες ότι οι δημοτικές υπηρεσίες και οι εργολάβοι τους θα είναι σε θέση να συντηρήσουν το γκαζόν, τις ξύλινες διακοσμητικές μπορντούρες και τα 17.000 νέα φυτά, τη στιγμή που εδώ και πολλούς μήνες το πάρκο ρημάζει με δικά τους ευθύνη. Η περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση του πάρκου είναι άλλος ένας ύπουλος χειρισμός της δημοτικής αρχής που στόχο έχει να δείξει πόσο αναγκαία είναι η «αναβάθμιση» που σχεδιάζει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News