Ηράκλειο

Ένστολοι VS Υπουργείου για ελλείψεις και ποδηλάτες αστυνομικούς

Για εικονική πραγματικότητα κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ στην Κρήτη αντικρούοντας τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ΚΡΗΤΗ TV.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης που περιόδευσε στις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού με αφορμή το συνέδριο της  Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών έκανε λόγο για αισθητή βελτίωση της αστυνόμευσης, μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ.

Οι επιτυχίες της ΕΛΑΣ και το φιλότιμο του προσωπικού που κρατούν ακόμη ζωντανές τις υπό κατάρρευση υπηρεσίες δεν αρκούν για να κρύψουν την απογύμνωση των τμημάτων ιδίως της υπαίθρου που θα βρεθεί και πάλι στο έλεος των κακοποιών αφού για να καλυφθούν οι ανάγκες τις τουριστικές περιοχές, οι ήδη ασθμαίνουσες υπηρεσίες, θα στερηθούν και άλλο προσωπικό.

Ο κ. Αναγνωστάκης δέχτηκε “βροχή” ερωτημάτων για την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων στο αεροδρόμιο και το Τμήμα της Χερσονήσου, τόσο από συνδικαλιστές όσο και τον περιφερειάρχη Κρήτης καθώς η διαταγή για την απόσπαση προσωπικού από άλλες περιοχές της Ελλάδας στην Κρήτη για τη θερινή περίοδο, εκδόθηκε κατόπιν εορτής,τρείς ημέρες ακριβώς μετά την επίσκεψη του γενικού γραμματέα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης αστυνομικών Ηρακλείου κ.Πικράκη: «Αυτά είναι πράγματα και κινήσεις της τελευταίας στιγμής. Αυτό έπρεπε να γίνει πολλούς μήνες πριν ώστε να ξέρουν και οι διοικητές και το προσωπικό να κάνουν έναν σωστό σχεδιασμό όσον αφορά την καλοκαιρινή περίοδο. Δυστυχώς είμαστε θεατές κάθε χρόνο του ίδιου πράγματος. Τρέχουμε κάθε χρόνο τρέχουμε τελευταία στιγμή να ‘’μπαλώσουμε” κάποιες τρύπες…».

«Πυρά» και για τους ποδηλάτες αστυνομικούς

Τα “πυρά” των συνδικαλιστών αστυνομικών συγκεντρώνει και η σύσταση ομάδων αστυνόμευσης με ποδήλατα, καθώς για να στελεχωθεί θα μετακινηθούν και πάλι αστυνομικοί από τις υπάρχουσες υπηρεσίες . Όπως είπε ο κ.Πικράκης: «Θα στελεχωθούν από τις ήδη διαλυμένες υπηρεσίες της διεύθυνσης οπότε για να φτιάξουμε κάτι καλό, χαλάμε κάτι άλλο».

 

 

 

Σχόλια