Ηράκλειο

«Πάγωσαν» οι πολίτες - Σμήνος από μέλισσες έκαναν «κατάληψη» στο κέντρο

Φόβο προκάλεσε σμήνος από μέλισσες στο πιο πολυσύχναστο σημείο του κέντρου.

 Μια εικόνα που τους «έκοψε» την ανάσα αντίκρισαν οι πολίτες που βρέθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλέίου.

Αντίκρισαν σμήνος από μέλισσες που είχαν κάνει «κατάληψη» πάνω από τη βιτρίνα καταστήματος προκαλώντας έκπληξη και… μούδιασμα στους περαστικούς.  Η αλήθεια είναι ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των μελισσοκόμων ότι μέλισσες σπάνια επιτίθενται, ο φόβος για πιθανή αλλεργική αντίδραση στο τσίμπημα είναι πάντα έντονος.

Κι όλα αυτά ενώ οι μέλισσες επέλεξαν πολυσύχναστο σημείο στο "σταυρό" της πόλης από όπου περνούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες. 

Δεν είναι η πρώτη φορά

Όπως σημείωσε το μέλος του Συλλόγου Μελισσοκόμων ανατολική Κρήτης και επόπτης του Μελισσοκομικού Κέντρου Κρήτης Δημοσθένης Ισαακίδης «μας ενημέρωσαν ότι υπήρχαν μέλισσες στο κέντρο και μελισσοκόμος μετέβη στο σημείο για να τις απομακρύνει. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πριν 1-2 χρόνια υπήρξε και πάλι ένα σμήνος κοντά στην πλατεία Κορνάρου. Πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί οι μέλισσες δεν είναι επιθετικές».

Γιατί έφυγε το σμήνος

Αυτό δεν παρηγόρησε και πολύ τους περαστικούς που περνούσαν με προσοχή από το σημείο και ειδικά μητέρες με τα παιδιά τους , υπό το φόβο επώδυνου τσιμπήματος. Ωστόσο οι μελισσοκόμοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Όπως σημειώνει ο κ.Ισαακίδης «αυτό που είδαν οι πολίτες είναι ο φυσικός τρόπος πολλαπλασιασμού της μέλισσας. Η βασίλισσα φεύγει με ένα κομμάτι των μελισσών και πολλαπλασιάζεται σε άλλο σημείο όπου θα φτάσει μαζί με τα μελίσσια. Άγριες μέλισσες (που δεν έχουν ιδιοκτήτη) έχουν μπει κατά καιρούς σε κουφάλες δέντρων, εγκαταλειμμένα σπίτια, , ακόμη και καμινάδες. Στο κέντρο δεν είναι πάντως και τόσο συχνό φαινόμενο. Κατανοούμε το φόβο των πολιτών γιατί ένα τσίμπημα είναι επώδυνο αλλά η μέλισσα δεν θα σε κεντρίσει εύκολα παρά μόνο αν είσαι επιθετικός Η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος από τσίμπημα είναι 1 με 3 τις χιλίοις».

Πάντως όπως και να’χει η απομάκρυνση των μελισσών από το σημείο προκάλεσε ανακούφιση.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια