Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης στο επίκεντρο συνεδρίου

Ηράκλειο
Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης στο επίκεντρο συνεδρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Κρήτη διεξάγεται το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων με ζητήματα διεθνούς και ελληνικού δικαίου να συζητούνται στις εργασίες του.

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών για τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις και το διεθνές ποινικό δίκαιο μπήκαν  στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος εξαιτίας των εξελίξεων και των τεταμένων σχέσεων της χώρας μας με την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, μεγάλες αλλαγές αναμένονται με την εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων με τους κανόνες για την προστασία της ιδιωτικότητας να είναι οι αυστηρότεροι στον κόσμο και να προβλέπουν βαριές ποινές για τους παραβάτες.

Με τις ζωοκλοπές και τις παραβάσεις που αφορούν στα όπλα να γεμίζουν συχνά τα δικόγραφα στην Κρήτη, οι δικηγόροι συζητούν τρόπους καταστολής των φαινομένων τόσο από νομικής πλευράς όσο και σε σχέση με την αντιμετώπιση από τις αστυνομικές αρχές.

Παράλληλα, η ερμηνεία του νόμου για τις εγκληματικές οργανώσεις προβληματίζει έντονα, καθώς πολύ συχνά τέτοιες κατηγορίες καταρρίπτονται πριν καν φθάσουν στις δικαστικές αίθουσες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News