Ο σιγανός και οι ρακές του πριγκιπικού ζεύγους έκαναν το γύρο του κόσμου

Ηράκλειο
Ο σιγανός και οι ρακές του πριγκιπικού ζεύγους έκαναν το γύρο του κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε 4 ώρες ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα πρόλαβαν να πάρουν μια γεύση από κρητική παράδοση και να λατρέψουν το νησί μας.

Γεύση από «βασιλικό γκλάμουρ» είχε την ευκαιρία να πάρει και η Κρήτη, υποδεχόμενη τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου και πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια. Ο πρίγκιπας Κάρολος, συνοδευόμενος αυτή τη φορά από τη σύζυγό του και δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, η οποία επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί μας, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τη μοναδική κρητική φιλοξενία, να θαυμάσουν τις ομορφιές, την ιστορία, τον πολιτισμό, αλλά και τα μοναδικής γεύσης προϊόντα του νησιού μας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή, τη Βίλα «Αριάδνη», αλλά και τις Αρχάνες, όπου προς τιμήν τους στήθηκε μεγάλο κρητικό γλέντι. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν χριστιανικούς ναούς, δηλώνοντας κατενθουσιασμένοι από τις κρητικές εμπειρίες και εικόνες που πήραν μαζί τους επιστρέφοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, υποσχέθηκαν ότι θα ξαναεπιστρέψουν στην Ελλάδα.

Μεγάλη υποδοχή

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου είχε στρωθεί κόκκινο χαλί, το πριγκιπικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, αλλά και πολλοί ακόμα επίσημοι και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών. Το βασιλικό σκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης”, στις 12:20 χθες το μεσημέρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News