Στις Αρχάνες ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα Καμίλα

Κρήτη
Στις Αρχάνες ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα Καμίλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την Κνωσό, την Βίλα Αριάδνη και το οινοποιείο Λυραράκη, επόμενος κοινός τόπος συνάντησης του πρίγκιπα Καρόλου και την Δούκισσας Καμίλα, οι όμορφες Αρχάνες.

Πρώτα έφθασε ο πρίγκιπας Κάρολος τον οποίο και υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοσοσάλης και ακολούθησε ενημέρωση για το έργο στέγασης προσφύγων από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, συνομιλώντας με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας, στο παλαιό σχολείο Αρχανών.

Ισχυρά τα μέτρα της αστυνομίας, πολλοί οι κάτοικοι του χωριού που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς για δουν από κοντά του γαλαζοαίματους, παρουσία βέβαια τοπικών αρχών ενώ την παράσταση έκλεψαν και συμπαθητικά τετράποδα.

Ιδιαίτερα ευδιάθετοι και χαμογελαστοί σφίγγουν το χέρι στους πάντες. Μέχρι και ηλικιωμένες γιαγιούλες αλλά και τουρίστες από τη χώρα τους έτρεξαν να δουν από κοντά το πριγκιπικό ζεύγος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κρητικές μουσικές, πάγκοι με παραδοσιακά προϊόντα και λιχουδιές, συγκροτήματα με παραδοσιακές φορεσιές έχουν στηθεί στην πλατεία των Αρχανών. Μάλιστα φεύγοντας ο πρίγκιπας Κάρολος θα πάρει μαζί του ένα καλάθι με τις νοστιμιές της κρητικής γης ώστε να δοκιμάσει όταν φτάσει στην πατρίδα του.

Η Δούκισσα Καμίλα που στο οινοποιείο Λυραράκη, είχε την ευκαιρία να πάρει πραγματικά γεύση από Κρήτη αφού ξεναγήθηκε στον ελαιώνα και μάλιστα είχε συνομιλίες με μέλη της οικογένειας Λυραράκη έφτασε και εκείνη στις Αρχάνες και εν συνεχεία οι δυο τους θα ξεναγηθούν σε φωτογραφική έκθεση στην οποία αποτυπώνονται οι δράσεις των προσφύγων σε όλους τους τομείς.

Επόμενος και τελευταίος σταθμός είναι η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή στην πλατεία της Παναγίας της Φανερωμένης, όπου θα στηθεί παραδοσιακή γιορτή με έντονο άρωμα Κρήτης και παραδοσιακά προϊόντα.

https://www.youtube.com/watch?v=Bv7HKyk6uGw?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Νωρίς το απόγευμα, στις 4:20, θα γίνει η αναχώρηση του πρίγκιπα της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλης από το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” με ειδική πτήση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News