Σκηνές από ταινία στο λιμάνι του Ηρακλείου - Πάνοπλοι ψάχνουν τους διαβόητους δραπέτες

Ηράκλειο
Σκηνές από ταινία στο λιμάνι του Ηρακλείου - Πάνοπλοι ψάχνουν τους διαβόητους δραπέτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στο λιμάνι του Ηρακλείου με πάνοπλους λιμενικούς και αστυνομικούς να κάνουν φύλλο και φτερό το πλοίο των Μινωικών Γραμμών που είχε μόλις καταπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά.

Με το χέρι στη σκανδάλη και αφού είχε προηγηθεί συνεννόηση με τον πλοίαρχο και τη διοίκηση της εταιρείας η αποβίβαση των εκατοντάδων ταξιδιωτών έγινε τμηματικά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό το ενδεχόμενο κάποιος από τους δύο άκρως επικίνδυνους δραπέτες που απέδρασαν χθες από την κλούβα του Τμήματος Μεταγωγών Χανίων, να μπήκε στο πλοίο. Όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου οι πόρτες δεν άνοιξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί πως επρόκειτο να αποβιβαστούν με αργούς ρυθμούς, από μια και μόνο έξοδο, ώστε να γίνει «καταμέτρηση». Έτσι και έγινε, με τους επιβάτες να βγαίνουν σε μικρές ομάδες 4-5 ατόμων αφού περνούσαν από εξονυχιστικό έλεγχο. Στην γιγαντιαία επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, της Ασφάλειας και του τμήματος Ελέγχου του ΚΛΗ, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου αλλά και του Τμήματος Μεταγωγών.

Το ίδιο έγινε και με τα οχήματα τα οποία έβγαιναν έναν – ένα από τον καταπέλτη του πλοίου αφού είχαν ελεγχθεί από τους άνδρες του λιμενικού. Ο έλεγχος κράτησε μέχρι τις 10:00 το πρωί οπότε βγήκε από το πλοίο και το τελευταίο όχημα, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και στους χώρους και τις καμπίνες του πλοίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News