Ηράκλειο

Βάφουν και κλαδεύουν πριν την άφιξη του Καρόλου και της Καμίλα

"Φωτιά" παίρνουν εργασίες καθαρισμού, βαψίματος κτιρίων, κλαδέματος, αποκατάστασης τοιχίων πριν την άφιξη του πριγκιπικού ζεύγους.

Τελευταίες πινελιές στις Άνω Αρχάνες προκειμένου τα πάντα να είναι στην εντέλεια για την ιστορική αυτή στιγμή της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας Καμίλα.

"Φωτιά" παίρνουν εργασίες καθαρισμού, βαψίματος κτιρίων, κλαδέματος, αποκατάστασης τοιχίων ακόμη και διαγραμμίσεων δρόμων στην ευρύτερη περιοχή της Κνωσού.

Στις 12.20 της Παρασκευής αναμένεται η άφιξη του Καρόλου και της Καμίλας στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου , απ’ όπου θα αναχωρήσουν για το Ανάκτορο της Κνωσού, όπου εκεί θα τους υποδεχθούν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η Γενική Γραμματέας Μαρία Βλαζάκη. Το πριγκιπικό ζεύγος θα ξεναγηθεί στις Αρχαιότητες για μια περίπου ώρα, την ώρα που θα υπάρχουν μάλιστα χιλιάδες επισκέπτες στο ανάκτορο.

Ωστόσο, η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τη δυτική πλευρά, ανάποδα από την πορεία που ακολουθούν οι επισκέπτες και με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Στις δύο παρά τέταρτο θα επισκεφθούν τους χώρους της Βρετανικής σχολής και τη Βίλα Αριάδνη και θα έχουν συνάντηση με τα μέλη της Βρετανικής Αρχαιολογικής σχολής Αθηνών και Ηρακλείου.

Κρητικά εδέσματα για το πριγκιπικό ζεύγος

Μάλιστα, στον προαύλιο χώρο θα στηθεί μπουφές με Κρητικά εδέσματα που θα ετοιμάσει σεφ ενώ μεταξύ των επίσημων καλεσμένων που έχουν προσκληθεί είναι εκπρόσωποι από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, Λάτση και Νιάρχου. Ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφθούν μια παλιά αποθήκη του Έβανς, η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση και για την οποία θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση της.

Όταν το ρολόι δείξει τρείς παρά τέταρτο, το πριγκιπικό ζεύγος θα βρίσκεται στις Αρχάνες όπου θα ενημερωθούν για το έργο στέγασης προσφύγων από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ενώ στη συνέχεια θα συνομιλήσουν με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο παλαιό σχολείο Αρχανών.  Μάλιστα, θα ξεναγηθούν σε φωτογραφική έκθεση στην οποία αποτυπώνονται οι δράσεις των προσφύγων σε όλους τους τομείς.

Το προσφυγικό απασχολεί τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου και με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε ζητήματα ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία και στην απασχόληση.

Επόμενος και τελευταίος σταθμός είναι η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή στην πλατεία της Παναγίας της Φανερωμένης όπου θα στηθεί παραδοσιακή γιορτή με έντονο άρωμα Κρήτης με φόντο πάγκο με παραδοσιακά προϊόντα.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια