default-image

«Η καρδιά της κόρης μου δε θα σταματήσει να χτυπάει» - Συγκλονίζει η μητέρα της 37χρονης

Ηράκλειο
«Η καρδιά της κόρης μου δε θα σταματήσει να χτυπάει» - Συγκλονίζει η μητέρα της 37χρονης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο ζωής σε συνανθρώπους μας μέσα από τη δωρεά οργάνων χαρίζει η οικογένεια της 37χρονης που κατέρρευσε στο γυμναστήριο.

Η 37χρονη έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή από τις 30 Απριλίου όταν ξαφνικά κατέρρευσε ενώ γυμναζόταν στο Ηράκλειο.

Τα τελευταία 24ώρα είχε διαγνωσθεί ο εγκεφαλικός της θάνατος οπότε εξανεμίστηκαν οι ελπίδες για την γυναίκα η οποία έδωσε σκληρή μάχη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου.

Στην ΚΡΗΤΗ TV μίλησε ο χειρουργός – εντατικολόγος κ. Ευάγγελος Βολακάκης στη ΜΕΘ Βενιζελείου, ο οποίος έχει την πλήρη ευθύνη μέχρι να υλοποιηθεί η απόφαση της οικογένειας για τη δωρεά οργάνων.

«Μέσα από το χαμό της κόρης μου η καρδιά της δε θα σταματήσει να χτυπάει αφού θα βρίσκεται στο σώμα ενός άλλου ανθρώπου» ήταν τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας της 37χρονης προς τον κ. Βολακάκη. Λόγια μιας μητέρας που κατάφερε να μετουσιώσει το θρήνο σε μια μεγαλόψυχη απόφαση που θα σώσει ζωές πολλών συνανθρώπων μας. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει στη 1 τα ξημερώματα από το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου ενώ είναι άγνωστος ακόμα ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας, σύμφωνα με τον γιατρό κ. Βολακάκη.

Ομάδες γιατρών έχουν ήδη φτάσει στην Κρήτη και άλλες αναμένονται προκειμένου να λάβουν για μεταμόσχευση τα όργανα της 37χρονης. Συγκεκριμένα από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, από το Ωνάσειο την καρδιά, από τον Ευαγγελισμό τα νεφρά και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο τους κερατοειδείς χιτώνες, ενώ ομάδα γιατρών από το εξωτερικό αναμένεται να παραλάβει τους πνεύμονες.

«Μεγάλη χαρά», χαρακτήρισε το γεγονός ο κ. Βολακάκης και συνέχισε τονίζοντας ότι «δίνει ζωή σε συνανθρώπους μας. Ήμασταν από την πρώτη στιγμή κοντά στην οικογένεια. Είχαν τη μεγαλοψυχία να δωρίσουν τα όργανα για να σωθεί ένας ανθρώπου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News