default-image

Σε διεθνές συνέδριο στο ΙΤΕ κορυφαίοι νευροεπιστήμονες

Ηράκλειο
Σε διεθνές συνέδριο στο ΙΤΕ κορυφαίοι νευροεπιστήμονες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές συνέδριο νευροεπιστημών με τίτλο «Μοριακή Νευροβιολογία» πραγματοποιείται στην Κρήτη, από τις 8 ως τις 12 Μαΐου, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Το συνέδριο συγχρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μοριακής Βιολογίας (European Organization of Molecular Biology - EMBO) και φιλοξενεί διακεκριμένους ομιλητές από αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά και ερευνητικά Ιδρύματα του εξωτερικού (Χάρβαρντ, Στάνφορντ, Κορνέλ, Κολούμπια, Κέιμπριτζ, Οξφόρδη κ.α.).

Συμμετέχουν επιστήμονες απ' όλο τον κόσμο που εργάζονται στους τομείς της Δομικής Βιολογίας, της Βιοφυσικής και της Νευροβιολογίας, καθώς και νέοι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των Nευροεπιστημών.

Στόχος του συνέδριου είναι να παρουσιαστούν οι πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της Μοριακής Νευροβιολογίας, που αφορά την οργάνωση και λειτουργία του εγκεφάλου, τη σύνδεση και επικοινωνία των νευρώνων, τη μνήμη και μάθηση κ.ά. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις διεργασίες που συμβαίνουν στην περιοχή της κυτταρικής μεμβράνης των νευρικών κυττάρων.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Δρα Νεκτάριο Ταβερναράκη, πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντή ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, σε συνεργασία με ξένους επιστήμονες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News