default-image

Ε.Π.Κ. Κρήτης: «Παγίδα» για τους ρυθμισμένους δανειολήπτες

Κρήτη
Ε.Π.Κ. Κρήτης: «Παγίδα» για τους ρυθμισμένους δανειολήπτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης με ανακοίνωσή της, η οποία απευθύνεται στους ρυθμισμένους δανειολήπτες, αναφέρει ότι επειδή τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται οι τράπεζες, να επικοινωνούν με μέλη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ιδιαίτερα με δανειολήπτες που εφαρμόζουν μία δικαστική απόφαση του ν. 3869/2010, για να προτείνουν εκ των υστέρων μία διαπραγμάτευση, και οι δανειολήπτες ουσίας να βρίσκονται αιφνιδιασμένοι, μη ξέροντας το τι να πράξουν και αν αυτή η επικοινωνία από τις τράπεζες γίνεται για το συμφέρον τους.

Επειδή, πολλάκις η ενημέρωση από τις τράπεζες δεν γίνεται κυκλικά (δε συμπεριλαμβάνει σχέδιο για όλα τα χρέη του οφειλέτη), αλλά η κάθε τράπεζα ενημερώνει και σχεδιάζει μόνο για το χρέος που αφορά τη δική της πίστωση, ουσίας αναπροσανατολίζει τον οικονομικό σχεδιασμό του καταναλωτή που έχει και άλλους πιστωτές και χρέη και σε άλλους φορείς (π.χ. Δημόσιο, Ασφαλιστικό ταμείο κ.ά.).

Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ότι οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία εγγραφή τους προς την Ένωση, είτε επισκεπτόμενοι οι ίδιοι την Ένωση, είτε να έρθουν σε τηλεφωνική επαφή, προκειμένου να ενημερωθεί το Μητρώο Μελών, με τα επικαιροποιημένα στοιχεία και να συνεχίσουν να τυγχάνουν την ενημέρωση και Προστασία της Ένωσης, είτε εξωδίκως είτε σε δικαστικό επίπεδο.

Συμπληρωματικά, η Ένωση των Καταναλωτών, θέλει να τονίσει και να επιστήσει την προσοχή στους δανειολήπτες μέλη της, που εφαρμόζουν μία δικαστική απόφαση του ν. 3869/2010 ότι καμία έγγραφη ή προφορική επικοινωνία με τις τράπεζες, δε θα πρέπει να περνάει απαρατήρητη, εάν πρόκειται για τηλεφωνική επικοινωνία, καταγράφεται η πρόταση (αρ. τηλεφώνου, ώρα επικοινωνίας, γραφείο επικοινωνίας και ονοματεπώνυμο επικοινωνούντος) εάν πρόκειται για επιστολή, άμεσα θα πρέπει να προσκομιστεί στην Ένωση, για να εξεταστεί το περιεχόμενο της.

Τέλος, η ΄Ένωση τονίζει ότι «είναι θλιβερό αυτό που παρατηρείται από τις τράπεζες, να προτείνουν στον δανειολήπτη ρύθμιση του χρέους του και τάχα κάποιο τεράστιο «κούρεμα» του χρέους του και μάλιστα της τάξης του 70% και ουσίας, ο δανειολήπτης να πλανάται βγαίνοντας από τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου (3869/2010)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News