Ηράκλειο

Τα λύματα «κράτησαν» κλειστό σχολείο του Ηρακλείου

Γέμισε με νερά η αυλή του σχολείου και έγιναν εργασίες αποκατάστασης της βλάβης.

Γέμισε με…νερό η αυλή του δημοτικού σχολείου Γουρνών Ηρακλείου όπου δεν έγινε σήμερα μάθημα για να αποκατασταθεί το πρόβλημα που καταγράφηκε.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου το αρχικό πρόβλημα αφορά σε φραγμένο φρεάτιο με λύματα με αποτέλεσμα να χρειαστεί τα παιδιά την Τρίτη να παραμείνουν μέσα στις σχολικές αίθουσες και στη συνέχεια το σχολείο να μείνει κλειστό.

Σύμφωνα με τους μαθητές τα νερά εισχώρησαν και μέσα στις σχολικές αίθουσες. 

Όπως σημείωσε η διευθύντρια του σχολείου Καλλιόπη Δουκουμετζάκη που μίλησε στο neakriti.gr «σήμερα έμεινε κλειστό το ένα κτίριο του σχολικού συγκροτήματος για την αποκατάσταση της βλάβης. Πρόκειται για ένα παλαιό κτίριο και ψάχνουμε να βρούμε το σημείο της βλάβης για να γίνει απόφραξη και εξαγωγή λυμάτων. Στην προσπάθειά του ο υδραυλικός να αποφράξει το σημείο έριξε νερό, που κατευθύνθηκε στην αυλή του σχολείου».

Όπως επισημαίνει η διεύθυνση του σχολείου παραμένει άγνωστο αν θα μπορέσει την Πέμπτη να γίνει μάθημα και αυτό θα διαφανεί στη διάρκεια της ημέρας.

Παλαιό κτίριο με προβλήματα

Δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτουν δυσκολίες και προβλήματα στο σχολικό συγκρότημα. Όπως σημειώνει η κα Δουκουμετζάκη: «Πρόκειται για παλαιό κτίριο και οι εγκαταστάσεις του είναι παλαιές . Ενδεικτικό είναι ότι δεν ξέρουμε που είναι βόθρος και πρέπει να βρεθεί το σημείο. Μέσω σχολικής επιτροπής πάντα συζητιούνται τα προβλήματα και βοηθάει στην επίλυσή τους».

Το ιδανικό σύμφωνα με εκπαιδευτικούς ,μαθητές και διεύθυνση θα ήταν να χτιστεί ένα νέο, σύγχρονο σχολείο γιατί οι μαθητές είναι μοιρασμένοι σε διαφορετικά σημεία ενώ θα πρέπει να «καλυφθούν» οι αυξημένες ανάγκες του σχολείου καθώς το σχολείο έχει 250 μαθητές και οι τάσεις είναι αυξητικές.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια