default-image

«Πόλεμος» για την πρόσληψη υδρονομέα

Ηράκλειο
«Πόλεμος» για την πρόσληψη υδρονομέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντρα Τοπικής Κοινότητας Αγίου Σίλα και ΔΕΥΑΗ για την πρόσληψη υδρονομέα.

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο μέτωπο του νερού μεταξύ της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Σίλα και της ΔΕΥΑΗ! Πόλεμος που δεν έχει ως φόντο τη λειψυδρία και τα προβλήματα υδροδότησης, αλλά την πρόσληψη υδρονομέα στην περιοχή!

Στο Τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Σίλα είναι πυρ και μανία με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΗ, καθώς, όπως λένε τα μέλη του, “έγραψε” στα παλαιότερα των... υποδημάτων της απόφαση - και δη ομόφωνη - του συμβουλίου για την πρόσληψη συγκεκριμένου υδρονομέα, ο οποίος έχει προσφέρει ως τώρα πολύτιμες υπηρεσίες. Ακόμα μάλιστα και εθελοντικά, άνευ πληρωμής!

Αντί για το συγκεκριμένο πρόσωπο, η ΔΕΥΑΗ προέκρινε την πρόσληψη άλλου υδρονομέα, τον οποίο όμως το Τοπικό Συμβούλιο είχε κηρύξει ως «ανεπιθύμητο» για τη θέση, λόγω κάκιστης - όπως σημειώνει - συνεργασίας στο παρελθόν, αλλά και λόγω σοβαρών παραπόνων των κατοίκων για διάδοση προσωπικών τους δεδομένων.

Η κίνηση της ΔΕΥΑΗ να αγνοήσει στην τελική επιλογή της την απόφαση του τοπικού οργάνου έχει βγάλει στα... κάγκελα το συμβούλιο, το οποίο ετοιμάζεται να καταθέσει... προσφυγή κατά της απόφασης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ηρακλείου.

Η ΔΕΥΑΗ φέρεται να έλαβε υπόψη για την επιλογή υδρονομέα την οικογενειακή κατάσταση του προσληφθέντος, προτάσσοντας το γεγονός ότι έχει δύο παιδιά.

Από την πλευρά του το Τοπικό Συμβούλιο χαρακτηρίζει αδιανόητο το να αγνοείται επιδεικτικά μια ομόφωνη απόφαση του τοπικού οργάνου που εκφράζει την τοπική κοινωνία. Χαρακτηρίζει επίσης αδιανόητο να επιλέγεται να ξαναεργαστεί ως υδρονομέας ένα πρόσωπο με το οποίο είναι άρδην ενοχλημένοι και στο Τοπικό Συμβούλιο και στην τοπική κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για μια χαρακτηριστική περίπτωση “ψυχροπολεμικής” κατάστασης μεταξύ δημοτικής Αρχής και μιας Τοπικής Κοινότητας που δεν συνάδει με τη φιλοσοφία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και της αντιπροσώπευσης των τοπικών κοινωνιών και δεν εκπέμπει καθόλου καλή εικόνα για το Δήμο.

Το έγγραφο προς τη ΔΕΥΑΗ

Το σχετικό έγγραφο που έστειλε πρωτοκολλημένο η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Σίλα, Μαρία Κυπράκη, προς τη ΔΕΥΑΗ, είναι εξόχως αποκαλυπτικό ως προς τα “θέλω” της περιοχής αναφορικά με το ζήτημα της πρόσληψης υδρονομέα.

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, γνωρίζουμε ότι για τη θέση του υδρονομέα άρδευσης της Τ.Κ. Αγίου Σίλα έχουν καταθέσει αιτήματα:

  1. Ο κ. .... ο οποίος εργάστηκε για 3 μήνες περίπου ως υδρονομέας άρδευσης, παρά τις αντιρρήσεις του Τ.Σ. και την έγγραφη διαμαρτυρία μας. Στη συνέχεια διαπιστώσαμε ότι δε συνεργαζόταν μαζί μας ούτε με τους δημότες, δεν έδινε λύσεις στα προβλήματα, δε γνώριζε το θέμα της άρδευσης και κατά συνέπεια σε αυτό το χρονικό διάστημα αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα και είχαμε και τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοτών, κάτι το οποίο είχαμε αναφέρει κατ’ επανάληψη στη ΔΕΥΑΗ.

Λόγω της μη συνεργασίας και εξυπηρέτησης της Τ.Κ. Αγίου Σίλα, καθώς και της συσσώρευσης των προβλημάτων όσον αφορά την άρδευση αλλά και την ύδρευση, δεν κατέθεσα στην υπηρεσία βεβαίωση καλής εκτέλεσης, λόγω όλης αυτής της δυσαρέσκειάς μας για τη μη αποτελεσματική εργασία του. Επίσης είχαμε καταγγελίες από δημότες ότι έκανε διάδοση προσωπικών δεδομένων.

Κατά συνέπεια σε καμία άλλη περίπτωση δεν επιθυμούμε τη συνεργασία με τον συγκεκριμένο λόγω μη καλής εκτέλεσης των καθηκόντων του ως εποχικός υδρονομέας.

  1. Ο ..... ως υδρονομέας άρδευσης, ο οποίος δε γνωρίζει τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της κοινότητάς μας.
  2. Ο ..... ο οποίος έχει εργαστεί από την πρώτη μέρα της πρόσληψής του έως και σήμερα ακόμα και αμισθί, έχει δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα, έχει τη βεβαίωση καλής εκτέλεσης του Τ.Σ. και της υπηρεσίας σας, έχει συνεργασία μαζί μας και μαζί σας, γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής και δίνει άμεσα λύσεις», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του Τοπικού Συμβουλίου.

«Σύμφωνα με τα παραπάνω θα θέλαμε να σεβαστείτε την απόφαση του Τ.Σ., καθώς και τις θετικές εισηγήσεις μας, προκειμένου να προχωρήσουμε στη συνέχεια της συνεργασίας μας και στην πρόσληψη του υδρονομέα, ο οποίος εργάζεται έως και σήμερα», καταλήγει το έγγραφο, το οποίο συνοδεύεται και από τη βεβαίωση καλής εκτέλεσης έργου για το άτομο που ζητά να προσληφθεί ως υδρονομένας το Τοπικό Συμβούλιο.

Στη βεβαίωση καλής εκτέλεσης έργου αναφέρεται: «Ο κ. ..... έχει γνώση του αντικειμένου της περιοχής, έχει γνώση των αρδευτικών δικτύων της περιοχής, καθώς και γνώσεις υδραυλικού, και έχει προϋπηρεσία. Όλο το χρόνο μάς εξυπηρετεί και αμισθί χωρίς κανένα παράπονο. Αυτό είναι και εις γνώσιν της ΔΕΥΑΗ (σύμφωνα με το υπ. αριθ 3712/17.4.2018 έγγραφό σας. Στην εθελοντική του προσφορά έδειξε ιδιαίτερο ζήλο και προθυμία, καθώς είναι γνώστης της περιοχής μας, έχει θετικές εισηγήσεις από κατοίκους που έχει εξυπηρετήσει, καθώς επίσης πληροί κοινωνικά κριτήρια...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News