Έγινε... 50 ετών το ξενοδοχείο Atlantis και το γιορτάζει!

Ηράκλειο
Έγινε... 50 ετών το ξενοδοχείο Atlantis και το γιορτάζει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 ολόκληρα χρόνια γιορτάζει το ξενοδοχείο Atlantis και γι’ αυτό ετοίμασαν οι υπεύθυνοι πέντε επετειακές δράσεις.

Η πρώτη από τις πέντε δράσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο του Atlantis και πρωταγωνιστές ήταν οι μικροί μαθητές του 10ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου οι οποίοι γέμισαν με χαμόγελα και φωνές το ξενοδοχείο.

Τα μικρά παιδιά, αφού προγευμάτισαν στο χώρο του ξενοδοχείου, προχώρησαν στις παιδαγωγικές δραστηριότητες φορώντας συλλεκτικά μπλουζάκια των 50 χρόνων.

Την ψυχαγωγία των παιδιών ανέλαβε η κυρία Ιωάννα Σταμούλη, Ηθοποιός - Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, σε συνεργασία με τις υπεύθυνες του νηπιαγωγείου.

Αρχικά έγινε αναφορά στο μύθο της χαμένης Ατλαντίδας (διαβάζοντας το βιβλίο «Ατλαντίδα» - Ο μύθος μιας χαμένης πόλης) προκειμένου να δοθούν στα παιδιά πληροφορίες για την προέλευση του ονόματος του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά «έζησαν» μια μέρα στην παραλία βουτώντας στο βυθό και βλέποντας τα απομεινάρια της χαμένης πολιτείας.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, και μέσα από τα ερεθίσματα που είχαν ήδη αποκομίσει, έφτιαξαν χειροτεχνίες εμπνευσμένες από το βυθό της θάλασσας. Χρησιμοποιώντας τις χειροτεχνίες αυτές φτιάχτηκε ένας επετειακός πολύχρωμος πίνακας-κολάζ για το ξενοδοχείο.

Στο τέλος, τα παιδιά έπαιξαν μέσω της μουσικής διάφορα ψυχοκινητικά παιχνίδια και πραγματοποίησαν κάποιες ασκήσεις συγκέντρωσης.

Τα μικρά παιδιά πήραν ένα δωράκι από το ξενοδοχείο και αναχώρησαν το μεσημέρι για το νηπιαγωγείο τους.

Η επόμενη προγραμματισμένη δράση, που θα ξεκινήσει στις 21 Μαΐου και θα έχει διάρκεια μίας εβδομάδας, αφορά μια έκθεση φωτογραφίας εποχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του ξενοδοχείου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News