Ηράκλειο

Ένταση στη συνεδρίαση ΠΕΔ & Δημάρχων για τον Κλεισθένη

Να εκφραστεί με τόλμη και σαφήνεια η κατηγορηματική αντίθεση των αιρετών της Κρήτης σε διατάξεις που θεωρούν αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες για το μέλλον και την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης, ζήτησαν σήμερα τα μέλη της ΠΕΔ και οι Δήμαρχοι του νησιού, στην εκπνοή της προθεσμίας για τη δημόσια διαβούλευση.

Η κοινή συνεδρίαση των δυο οργάνων πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και σημαδεύτηκε από στιγμές θερμής αντιπαράθεσης των αντίθετων τάσεων που έχουν διαμορφωθεί, καθώς αρκετοί δήμαρχοι έστρεψαν τα πυρά τους στην ηγεσία της ΚΕΔΕ καταλογίζοντας της χλιαρή αντίδραση ακόμη και ότι αποσιωπά τις αντίθετες απόψεις που έχουν εκφραστεί από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στην Κρήτη. 

Πολλοί από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης μίλησαν για ακυβερνησία εξαιτίας της απλής αναλογικής σε αντίθεση με τον Ηλία Λυγερό που τάχθηκε με τους υπέρμαχους της προτεινόμενης αλλαγής.

Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των ΟΤΑ συμφώνησαν πως σε καμία περίπτωση δεν αρκεί η δημόσια διαβούλευση έως τις 14 Μαΐου, ενώ συστάθηκε ειδική επιτροπή η οποία θα επεξεργαστεί κείμενο θέσεων και προτάσεων που θα κατατεθεί στα αρμόδια όργανα και το υπουργείο εσωτερικών.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια