Ηράκλειο

Μετά την περιπέτεια στα ανοιχτά, στο Ηράκλειο οι 53 μετανάστες

Τέλος δόθηκε στο θρίλερ με το πλοιάριο και η περιπέτεια που έζησαν στα ανοιχτά οι 53 μετανάστες, οι οποίοι φιλοξενούνται στο Ηράκλειο.

Τέλος στην περιπέτεια των μεταναστών - προσφύγων δόθηκε με την ρυμούλκηση του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν στους Καλούς Λιμένες και στη συνέχεια με τη μεταφορά τους στην αίθουσα των λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Στο χώρο έχουν μεταφερθεί στρώματα και όλα τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης για τη φιλοξενία των 53 ατόμων που έχουν δηλώσει καταγωγή από Συρία, Ιράκ, Πακιστάν και Μπαγκλαντές.

Ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά οι οποίοι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους και έζησαν το μακρινό ταξίδι της ελπίδας αλλά και την περιπέτεια όταν το σκάφος «έβαλε» νερά ανοιχτά των Καλών Λιμένων και ένας επιβαίνων αναγκάστηκε να καλέσει τον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Παραμένει άγνωστο από πού ξεκίνησε το πλοιάριο, αλλά τελικός προορισμός σύμφωνα με τους επιβαίνοντες ήταν η Ιταλία.

Μέχρι το πρωί δεν είχαν συλληφθεί οι διακινητές και σχηματίζεται δικογραφία για το θέμα. Στη συνέχεια θα γίνει γνωστό τι προβλέπεται για την τύχη των 53 μεταναστών.

Η καταγωγή τους είναι από Συρία, Ιράκ, Πακιστάν και Μπαγκλαντές, ανάμεσα τους 2 γυναίκες και επτά ανήλικοι, ηλικίας 11 έως 17 ετών.


ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια