default-image

Αυγενάκης: Υποκλινόμαστε στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος του Μαγαρικαρίου

Ηράκλειο
Αυγενάκης: Υποκλινόμαστε στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος του Μαγαρικαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος του Μαγαρικαρίου, από τα στρατεύματα Κατοχής τον Μάιο του 1944, για την προσφορά και την αυτοθυσία τους, τίμησαν σήμερα, ως σύμβολα θάρρους και αυτοθυσίας.

Ο γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην εκδήλωση για τη μνήμη των θυμάτων δήλωσε τα εξής:

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των ηρώων μας, των πεσόντων του ολοκαυτώματος του Μαγαρικαρίου, από τα στρατεύματα Κατοχής, το Μάη του 1944.

H σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας. Κινούμενοι από ιερό καθήκον και βαρύ χρέος αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες που θυσιάστηκαν - σύμβολα θάρρους, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης.

Τιμούμε τη μνήμη μιας ηρωικής μορφής του τόπου μας, μιας από τις ηγετικές μορφές της Εθνικής Αντίστασης του νομού Ηρακλείου και της Κρήτης, τον καπετάν Πετρακογιώργη.

Κρατούμε ζωντανή στη μνήμη μας και στην ιστορία της Κρήτης, την δράση του "Σταυραετού της Κρήτης" και των θυμάτων του ολοκαυτώματος για την προσφορά και την αυτοθυσία τους. Τιμούμε τις πράξεις και τον ηρωισμό των γενναίων συντοπιτών μας, υποκλινόμαστε στην μνήμη τους και κρατούμε άσβεστη την ιερή παρακαταθήκη που άφησαν σε μας και τα παιδιά μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News