Ζητούν… ενισχύσεις οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο

Ηράκλειο
Ζητούν… ενισχύσεις οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος του διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου ζητούν οι αστυνομικοί, με τη δημιουργία της νέας πτέρυγας του «Νίκος Καζαντζάκης».

Και αυτό γιατί, η ολοένα αυξανόμενη «εισροή» τουριστών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (ιδίως τουριστών προερχόμενων από χώρες που δεν ανήκουν στη Ζώνη Σένγκεν), σε συνδυασμό με την έλλειψη αστυνομικών, έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των τουριστών, λόγω της μεγάλης αναμονής στο αεροδρόμιο.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, την οποία κοινοποιούν στους κκ.: Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Προϊστάμενο Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, αλλά και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και στους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου, ζητώντας την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος «από την αρχή της τουριστικής περιόδου και όχι στα μέσα αυτής όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί, το Αστυνομικό Τμήμα του αεροδρομίου Ηρακλείου, μπορεί μεν να έχει ενισχυθεί, όμως το υπάρχον προσωπικό δεν δύναται να «καλύψει» τις ανάγκες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου:

«Πρόσφατα όλοι με ικανοποίηση παρακολουθήσαμε τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου ‘’Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ’’, κάτι απαραίτητο για την σωστή φιλοξενία των χιλιάδων τουριστών που καθημερινά καταφτάνουν από όλο τον κόσμο.

Ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο του τόπου μας, εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας για συντοπίτες μας και όχι μόνο και είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό. Μία αρνητική εικόνα όμως αποτρέπει του τουρίστες να επισκευθούν ξανά την Χώρα μας και μεταφέρουν αρνητικές εμπειρίες στους υπολοίπους συμπατριώτες τους που είχαν πρόθεση να το πράξουν στρέφοντάς τους σε άλλους προορισμούς εκτός Ελλάδος.

Στο νησί μας ήδη η τουριστική περίοδος από τα μέσα Απριλίου έχει ξεκινήσει  και για τον μήνα Μάιο αναμένεται να κορυφωθεί. Το Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου έχει ενισχυθεί με ελάχιστα άτομα σε σχέση με τις ανάγκες που καλείται το προσωπικό να ανταπεξέλθει και η περαιτέρω ενίσχυση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον μήνα Ιούνιο δεν έχει ξεκαθαρίσει σχετικά με το ποιος θα είναι ο ακριβής αριθμός των αστυνομικών που θα αποτελέσουν την ενίσχυση αυτή.

Την 04-05-2018 αντιπροσωπία του Δ.Σ. μας επισκέφθηκε την ανωτέρω Υπηρεσία και οι εκεί υπηρετούντες συνάδελφοι, μας ενημέρωσαν ότι ήδη υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που σχηματίζονται τεράστιες ουρές αναμονής επιβατών , προερχόμενοι από εκτός SCHENGEN  χώρες κυρίως, κάτι που προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στους τουρίστες, φαινόμενο που μέρα με την μέρα οξύνεται. 

Για αυτούς τους λόγους ζητάμε η ενίσχυση του Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου να πραγματοποιηθεί άμεσα από την αρχή της τουριστικής περιόδου και όχι στα μέσα αυτής όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News