Ηράκλειο

Νέα...«λυπητερή» για το πότισμα 25 ελαιόδεντρων!

Αντί να μειωθεί η λυπητερή των 1.600 ευρώ που καλείται να πληρώσει παραγωγός για 25 δέντρα, αυξήθηκε!

Καταγγελία είχε κάνει παραγωγός στην “ΚΡΗΤΗ TV” όσο και στη “Νέα Κρήτη”, αφού ανοίγοντας το λογαριασμό άρδευσης βρέθηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, με οφειλή προς την αρμόδια υπηρεσία ύψους 1.597 ευρώ για το πότισμα 25 ελαιοδέντρων.

Ποιος; Ο Κώστας Νταλιαδάκης από το Πετροκεφάλι του δήμου Φαιστού. Πότε; Πέρυσι τον... Αύγουστο.

Και βέβαια έκανε λόγο για ανεξήγητα και αστρονομικά ποσά, αφού ο λογαριασμός εμφάνιζε πως είχε καταναλώσει 10.000 κυβικά νερού για τα λιγοστά του ελαιόδεντρα κατά το έτος 2016, από τα οποία θα έβγαζε το πολύ 150 κιλά λάδι για τις ανάγκες του σπιτιού του.

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” επικοινώνησε τότε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Δ. Φαιστού Γιώργο Μαυράκη, ο οποίος παραδέχτηκε το λάθος. Έκανε λόγο, δε, για λάθος που σημειώθηκε κατά τη μεταβίβαση των καταγεγραμμένων κυβικών του υδρονομέα στις καταστάσεις της υπηρεσίας, ενώ δεσμεύτηκε για την άμεση αποκατάστασή του στο επόμενο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο.

Από τότε έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος. Θέλετε να δείτε τι μας κατήγγειλε ξανά χθες ο ίδιος ο κ. Νταλιαδάκης;


«Όχι μόνο δε μου διόρθωσαν το λάθος. Αλλά τα 1.600 έγιναν 1.700 ευρώ! Και μάλιστα, επειδή τώρα η διαχείριση νερού έχει φύγει από το Δήμο Φαιστού και έχει περιέλθει στον ΤΟΕΒ Μοιρών, μου λένε οι υπεύθυνοι του ΤΟΕΒ “δες τι θα κάνεις, γιατί σε λίγο θα σου τα βεβαιώσουν στην εφορία”»...

Αγαπητέ κύριε Μαυράκη, αυτό το “άμεσα” που μας λέγατε... πόσα χρόνια θα σας πάρει ακόμα;.. Άραγε, μετά από ένα χρόνο, το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού δεν έχει συνεδριάσει ακόμα; Θα περιμέναμε μια απάντηση τόσο από τον κ. Μαυράκη, όσο και από το δήμαρχο Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη. Σήμερα αν είναι δυνατόν. Όχι... του χρόνου...

Χ.Π.

Σχόλια