Απαγόρευση και έλεγχοι για το πότισμα και το πλύσιμο... δρόμων

Ηράκλειο
Απαγόρευση και έλεγχοι για το πότισμα και το πλύσιμο... δρόμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρχισαν οι αυστηρές απαγορεύσεις λόγω λειψυδρίας αρχής γενομένης από το δήμο Βιάννο.

Στην πρώτη γραμμή της τοπικής επικαιρότητας και ψηλά στην ατζέντα της Αυτοδιοίκησης παραμένει σταθερά το ζήτημα του νερού και ο κίνδυνος της λειψυδρίας στη Κρήτη... Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι του νησιού διοργανώνουν συζητήσεις και λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα για τη κατανάλωση νερού, με τελευταίο παράδειγμα το Δήμο Βιάννου, που ψήφισε ομόφωνα δέσμη περιοριστικών μέτρων για την ύδρευση και την άρδευση, βάζοντας και συγκεκριμένα “πλαφόν” στην κατανάλωση.

Την ίδια ώρα πάντως, σε άλλους Δήμους, όπως σε αυτόν της Χερσονήσου, δε λείπουν οι πολιτικές γκρίνιες και διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι δεν έχει προγραμματιστεί σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Αναλυτικότερα, “παίρνοντας” σκυτάλη από άλλους Δήμους όπου έχουν ήδη θεσπιστεί αντίστοιχα μέτρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βιάννου ομόφωνα κατά την τακτική του συνεδρίαση ενέκρινε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της φετινής ανομβρίας-λειψυδρίας.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνει κάλεσμα προς τους δημότες και χρήστες παροχών νερού να γίνεται σωστή χρήση του αγαθού σε όλες τις περιπτώσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες της φετινής λειψυδρίας όσο γίνεται καλύτερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News