Ηράκλειο

Ένταση στην πλατεία Ελευθερίας - Μάζεψαν τα τραπεζοκαθίσματα

Σε συνέχεια των ελέγχων της Δημοτικής Αστυνομιάς, μαζεύτηκαν άλλα δύο καταστήματα.

Πυρ και μανία είναι οι καταστηματάρχες δύο μαγαζιών στην πλατεία Ελευθερίας οι οποίοι είδαν τα τραπεζοκαθίσματά τους σήμερα το πρωί να… κάνουν «φτερά».

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας μετέβη στην κεντρικότερη πλατεία του Ηρακλείου και μάζεψε – συνολικά - 16 καρέκλες, 10 τραπεζάκια, 1 καναπέ και δύο γλάστρες.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης, αλλά και αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες.

Και όλα αυτά έπειτα από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε δύο καταστήματα εστίασης επί της πλατείας Ελευθερίας, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν είχαν πληρώσει την απαραίτητη οφειλή της άδειας παραχώρησης και διάθεσης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους.

Όπως τόνισε στο neakriti.gr ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Μαρίνος Παττακός, οι έλεγχοι στον συγκεκριμένο τομέα αναμένεται να συνεχιστούν, ωστόσο, σημείωσε ότι δεν είναι πολλά τα καταστήματα στο Ηράκλειο τα οποία δεν έχουν πληρώσει το απαιτούμενο ποσό των αδειών.

Παράλληλα, ο κ. Παττακός, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι: «Πέρα από το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί τα ποσά των αδειών, σημαντικό ζήτημα αποτελεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των καταστημάτων».

Αναφορικά με τα τραπεζοκαθίσματα που είχαν αφαιρεθεί από άλλα δύο καταστήματα στην πλατεία Ελευθερίας, ο κ. Παττακός ανέφερε ότι, παρά την προσπάθεια να δοθεί παράταση δύο μηνών, ώστε οι καταστηματάρχες να πληρώσουν το ποσό των αδειών, αυτό δεν κατέστη, τελικά, εφικτό, λόγω κωλύματος από το νόμο, με τους ίδιους να έχουν προσφύγει στο αρμόδιο Πρωτοδικείο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δημότες βρίσκονταν στα συγκεκριμένα μαγαζιά και απολάμβαναν τον πρωινό τους καφέ.

 

Σχόλια