Ηράκλειο

Τι προκάλεσε τον τραυματισμό μαθητή στο σχολείο της Γέργερης

Τι έδειξε η ακτινογραφία που έγινε στο 13χρονο αγόρι και τι υποστήριξαν οι μαθητές του σχολείου ;

Υπό διερεύνηση βρίσκεται το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στο σχολείο της Γέργερης Ηρακλείου με τραυματισμό μαθητή στη διάρκεια του διαλείμματος.

Το παιδί ηλικίας 13 ετών βρέθηκε την προηγούμενη Τετάρτη με ματωμένο μάγουλο και λίγο αργότερα σύμφωνα με τη Β’βάθμια εκπαίδευση Ηρακλείου οι ακτινογραφίες «έδειξαν» ότι πρόκειται για μικρό μεταλλικό σφαιρίδιο.

Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Όπως τόνισε ο διευθυντής β’βάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου κ.Γιγουρτάκης μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV «την ώρα του διαλείμματος η εφημερεύουσα καθηγήτρια και ένας άλλος καθηγητής είδαν ότι ένα παιδάκι είχε ματώσει στο μάγουλο και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Δεν είχαν αντιληφθεί ότι κάποιος βρισκόταν έξω από το σχολείο και χρησιμοποιούσε όπλο ή κάτι τέτοιο. Αυτό ακούστηκε ως εκδοχή από τους μαθητές. Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν κατάλαβαν κάτι τέτοιο. Θεώρησαν ότι πιθανόν υπήρξε τραυματισμός από κροτίδα ή από γυαλί που έσπασε. Όμως την Παρασκευή που επανήλθε η μητέρα ενημέρωσε ότι ακτινογραφία που έγινε στο ΠΑΓΝΗ έδειξε ότι πρόκειται για ένα μικρό μεταλλικό σφαιρίδιο».

Τι υποστήριξαν οι μαθητές

Άμεσα σύμφωνα με τη Β’βάθμια εκπαίδευση απεστάλη έγγραφη αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Μοιρών.

Στην ερώτηση αν μπορεί να επρόκειτο για τραυματισμό που προκλήθηκε από σκάγια ο κ.Γγουρτάκης απαντά ότι «είναι πιθανό, αλλά δεν έπεσε στην αντίληψη εκπαιδευτικού. Οι μαθητές είπαν ότι κάποιος ήταν έξω και χρησιμοποίησε όπλο και ότι ένα από τα σκάγια «πήρε» το μαθητή. Αυτό όμως είναι υπό διερεύνηση».

Και σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κ.Τερζάκη ο τραυματισμός προκλήθηκε από μεταλλικό αντικείμενο. Σύμφωνα με τον ίδιο ούτε οι γονείς του παιδιού, ούτε άλλων παιδιών δεν ανησύχησαν μετά το περιστατικό και τη διερεύνησή του αναλαμβάνει η αστυνομία αφού δεν προκύπτει ούτε πειθαρχικό, ούτε διοικητικό παράπτωμα.

Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση και το θέμα διερευνάται.

 

Σχόλια