Τίμησαν τους νεκρούς τους οι εργαζόμενοι ανήμερα Πρωτομαγιάς

Ηράκλειο
Τίμησαν τους νεκρούς τους οι εργαζόμενοι ανήμερα Πρωτομαγιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκεντρώσεις και πορείες σε πολλά σημεία στο Ηράκλειο.

Μήνυμα για την επικαιρότητα των αγώνων της εργατικής τάξης σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει βυθίσει στην απόγνωση και την ανεργία, εστάλησαν σήμερα στην διάρκεια εκδήλωσης από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Φορείς κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο έξω από το εργατικό κέντρο Ηρακλείου, τιμώντας τους νεκρούς της εργατικής τάξης, ενώ λίγο αργότερα κατέθεσαν στεφάνια στα σημεία που χάθηκαν κατά τη διάρκεια αγώνων ιστορικές φυσιογνωμίες όπως οι Αδερφοί Χατζηγεωργίου.

Στο περιθώριο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς το Εργατικό Κέντρο απένειμε βραβεία σε παιδιά που ζωγράφισαν με θέμα την πρωτομαγιά και άφησαν το ταλέντο τους να ξεχειλίσει.

Ζωηρή ήταν η συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο στην Πλατεία Ελευθερίας. Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, όπως είπαν, η εργατική τάξη πρέπει να συσπειρωθεί για να απαντήσει στη συνεχιζόμενη επίθεση που δέχεται.

Το μήνυμα όπως εξήγησαν οι συμμετέχοντες δεν είναι άλλο από την συνέχιση του αγώνα σε όλα τα επίπεδα και η ενσωμάτωση των εργατών στα σωματεία και τη διεκδίκηση.

Μικρά παιδιά στο μέτωπο της πορείας με στεφάνια στα χέρια τίμησαν τους νεκρούς της εργατικής τάξης, ενώ η εκδήλωση του ΠΑΜΕ έκλεισε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News