«Κύμα» συλλήψεων για επτά άντρες & επτά γυναίκες στο αεροδρόμιο

Ηράκλειο
«Κύμα» συλλήψεων για επτά άντρες & επτά γυναίκες στο αεροδρόμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μέρα που υπήρχε μεγάλη... γιορτή στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» με τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας, οι αστυνομικοί είχαν... άλλη δουλειά, αφού πραγματοποιούσαν ελέγχους για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και έβγαζαν «λαβράκι».

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη μιας Ιρανής ο οποίος επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε διάστημα περίπου μίας εβδομάδας εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν όχι έναν ούτε δύο, αλλά 14 αλλοδαπούς οι οποίοι προσπάθησαν να αναχωρήσουν από το Ηράκλειο στο εξωτερικό με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Πρόκειται για επτά άντρες και επτά γυναίκες.

Από την Κυριακή 22 Απριλίου μέχρι τη Δευτέρα 30 Απριλίου αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου πραγματοποίησαν έλεγχο και έπιασαν δύο Πακιστανούς ηλικίας 31 και 41 ετών, πέντε Αφγανούς από 18 έως 43 ετών, τρεις Ιρανούς ηλικίας 33 έως 47 ετών, δύο υπήκοους Ερυθραίας 27 και 31 ετών, μία 34χρονη γυναίκα από τη Συρία και έναν 26χρονο από τη Σομαλία.

Τα συγκεκριμένα άτομα, όταν τους ζητήθηκαν τα έγγραφα από τους αστυνομικούς, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γερμανίας, Σομαλίας, Συρίας, Ερυθραίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Τσεχίας, Πορτογαλίας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και Κορέας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ουγγαρία και Βέλγιο.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και με τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί εις βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News