Το επόμενο βήμα για το νέο αεροδρόμιο

Κρήτη
Το επόμενο βήμα για το νέο αεροδρόμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το επόμενο βήμα που θα γίνει για το αεροδρόμιο Καστελίου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, ο υπουργός Υποδομών κ. Σπρίτζης, ενώ απάντησε ότι η κύρωση της σύμβασης στη Βουλή, θα γίνει το επόμενο τρίμηνο ή πιο συγκεκριμένα ότι είναι θέμα μηνών να υπάρξουν οι εγκρίσεις για το μεγάλο έργο.

«Το έργο δεν μπορεί να γυρίσει προς τα πίσω. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι αν υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις να κατατεθούν και να αξιολογηθούν. Αυτά που έχουμε δεσμευτεί υλοποιούνται. Οι δεσμεύσεις μας προς το δήμο και την τοπική κοινωνία, προχωρούν προς υλοποίηση», τόνισε ο υπουργός.

Αυτό που επεσήμανε, μεταξύ άλλων ήταν ότι η μέχρι τώρα καθυστέρηση, ήταν καθυστέρηση που αφορούσε κυρίως την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τόνισε επίσης ότι το νέο αεροδρόμιο θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες στις βασικές κτηριακές υποδομές και κυρίως άριστη χωρητικότητα των αεροσκαφών, ενώ δίνει νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στην Κρήτη, στο Ηράκλειο και στους όμορους νομούς.  

Για το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», τόνισε ότι η αύξηση είναι πολύ μεγάλη και θα έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν η αναβάθμιση του αεροδρομίου.

Ο κ. Σπίρτζης σχολιάζοντας ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «τα έργα δεν ανήκουν σε κανέναν, ούτε σε υπουργό ούτε σε κυβέρνηση, αλλά στον Ελληνικό λαό και ότι «τα τελευταία τρία χρόνια έγιναν τα εγκαίνια και των τριών αεροδρόμιων της Κρήτης. Δεν έχουμε λόγο να παραπληροφορήσουμε τους πολίτες».

Τέλος Μαΐου θα βρίσκεται ξανά στην Κρήτη για να συζητήσει με φορείς και να ενημερώσει τους πολίτες της Κρήτης, όπως είπε, για όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες, καθώς και για το μεγάλο οδικό έργο στο νησί αυτό του ΒΟΑΚ.  

Τι δήλωσε νωρίτερα στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, "Κρήτη Σήμερα" με την Νικολέτα Σφακιανάκη: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News