Νέες γνωστικές εμπειρίες για τα παιδιά του 45ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Κρήτη
Νέες γνωστικές εμπειρίες για τα παιδιά του 45ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοναδικές εμπειρίες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές-τριες του 45ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε 20-23 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας.

Τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης είχαν την δυνατότητα να βρεθούν σε μέρη για τα οποία, τα περισσότερα από αυτά μέχρι πρόσφατα, είχαν μόνο διαβάσει ή ακούσει και να ξεναγηθούν σε χώρους που αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας μας.

Η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, που είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας, με μοναδικές συλλογές αντικειμένων, εμπλούτισε τις γνώσεις παιδιών και μεγάλων ενώ ξεχωριστή στιγμή ήταν η ξενάγηση στον εσωτερικό χώρο του Λευκού Πύργου, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της συμπρωτεύουσας.

Με το δέος αποτυπωμένο στα πρόσωπα τους και τις απορίες να διαδέχονται η μία την άλλη οι μαθητές-τριες του 45ου Δημοτικού Σχολείου βρέθηκαν στην Βεργίνα και τον επιβλητικό τάφο του Φιλίππου Β΄, ανασύροντας από τις μνήμες τους όσα έχουν διδαχτεί στην ιστορία. Η παρουσία τους στο μακεδονικό τάφο, τα ταξίδεψε στο χρόνο και τα μετέφερε, κατά έναν τρόπο, σε άλλες εποχές…

Με σεβασμό και κατάνυξη η αποστολή του 45ου Δημοτικού Σχολείου βρέθηκε στην Ιερά Μονή Σουρωτής, του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου, ο οποίος αποτελεί χώρο προσκυνήματος χιλιάδων πιστών…

Ευχάριστη έκπληξη για την μαθητική αποστολή από το Ηράκλειο ήταν οι καταρράκτες της Έδεσσας αλλά και τα κατάφυτα πάρκα της Νάουσας!

Επαφή με τις θετικές επιστήμες…

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και στο Μουσείο Τεχνολογίας (NOESIS), το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί το κορυφαίο τεχνολογικό κέντρο της Ν.Α. Ευρώπης. Περιλαμβάνει ένα πλήθος δράσεων, οι οποίες έδωσαν τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν τις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία. Στο χώρο του ΝΟESIS υπάρχει προσομοιωτής εικονικής πραγματικότητας όπου ο επισκέπτης μπορεί να ταξιδέψει από το διάστημα ως το βυθό του Ωκεανού ενώ στο μουσείο τεχνολογίας παρουσιάζονται θεματικές εκθέσεις σχετικά με την ιστορία της τεχνολογίας και των επιστημών και περιλαμβάνει: εκθετήριο τεχνολογίας μεταφορών, τεχνοπάρκο και εκθετήριο Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας.

Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος της πρώτης βαθμίδας εκπαίδευσης, τα παιδιά έγιναν πλουσιότερα σε εμπειρίες και γνώση, έτοιμα για τις νέες εκπαιδευτικές προκλήσεις που θα βρεθούν μπροστά τους τα επόμενα χρόνια.

Υποστηρικτής κάθε προσπάθειας που διευρύνει το γνωστικό πεδίο των παιδιών είναι ο διευθυντής του 45ου Δημοτικού Σχολείου κ. Χρήστος Ντρουμπογιάννης.

Την αποστολή στην σχολική εκδρομή συνόδευσε η εκπαιδευτικός κ. Ανδρομάχη Φλώρου. H εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News