Ηράκλειο

Ο Χρήστος Σπίρτζης στην Κρήτη με μία επίσκεψη... μυστήριο

Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του αεροδρόμιου και το άγνωστο πρόγραμμα του υπουργού

Απορίας άξιον είναι γιατί δεν είναι σχεδόν τίποτα γνωστό για την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών – Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, στο Ηράκλειο.

Ο Χρήστος Σπίρτζης έφτασε στις 11:15 το πρωί στην πόλη προκειμένου να εγκαινιάσει στη 1 το μεσημέρι τους νέους χώρους του αεροδρομίου «Νίκο Καζαντζάκης». Πρόκειται για ένα «λίφτινγκ» που έγινε με χρηματοδότηση από τα καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών.

Ο υπουργός βρίσκεται ήδη στο γραφείο του αερολιμενάρχη Γιώργου Πλιάκα όπου συνομιλούν.

Θα κόψει κορδέλες ο υπουργός και από εκεί και πέρα… άγνωστο τι άλλο θα κάνει σήμερα!

Για την υπόλοιπη επίσκεψη υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί επίσημο πρόγραμμα, ούτε συγκεκριμένες επαφές, συναντήσεις ή συσκέψεις. Πράγμα παράδοξο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Χρήστος Σπίρτζης θα κάνει αναφορές και σε άλλα μεγάλα έργα, όπως το νέο αεροδρόμιο Καστελίου, ο ΒΟΑΚ και οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας.

Εκτός και αν ο υπουργός πει τα πάντα στην ομιλία που θα κάνει στα εγκαίνια στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»...

Πάντως, το «μεταμορφωμένο» αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι καθ’ όλα έτοιμο για τα σημερινά επίσημα «αποκαλυπτήριά» του, τα οποία θα γίνουν παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, του διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνου Λιντζεράκου, του διευθύνοντος συμβούλου της Dufry Α.G. Jullian Diaz, και του διευθύνοντος συμβούλου των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. Γιώργου Βελέντζα, και παρουσία βεβαίως σύσσωμων των τοπικών Αρχών και φορέων.

Την ίδια ώρα, έξω από το αεροδρόμιο έχουν πάρει τις θέσεις τους κάτοικοι χωριών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Οι κάτοικοι με τη διαμαρτυρία τους, επιδιώκουν υψηλότερες τιμές στις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων, ενώ μερίδα πολιτών στέκεται ενάντια στη δημιουργία του αεροδρομίου Καστελίου.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη έξω από το αεροδρόμιο.

Σχόλια