Σπείρα «τρύπωνε» σε μαγαζιά και σπίτια, «σήκωνε» laptop

Ηράκλειο
Σπείρα «τρύπωνε» σε μαγαζιά και σπίτια, «σήκωνε» laptop

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν «ποντικοί» τρύπωναν μέσα σε σπίτια και καταστήματα στο Ηράκλειο για να «σηκώσουν» ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αξίας και να γίνουν «καπνός».

Σπείρα που αποτελείται από πέντε άτομα έκλεβε τηλεοράσεις, laptop και tablet αξίας πάνω από 1.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια να τα μεταπωλήσουν.

Στη σπείρα συμμετείχαν δύο αλλοδαποί με καταγωγή από την Αλβανία ηλικίας 20 και 22 ετών και τρεις Έλληνες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 19, 20 και 22 ετών επίσης. Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Το σχέδιο δράσης τους

Η σπείρα είχε εξυφάνει ένα έξυπνο σχέδιο δράσης, σύμφωνα με το οποίο δεν δρούσαν όλοι μαζί, αλλά χωριστά ή σε ομάδες.

Έτσι, το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Απριλίου ο 22χρονος αλλοδαπός «μπούκαρε» σε σπίτι αλλά και σε κατάστημα και αφού αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς υπολογιστές, tablet) στη συνέχεια πούλησε το laptop έναντι χρηματικού ποσού σε 20χρονο αλλοδαπό.

Στη συνέχεια, ο 20χρονος – μέλος της σπείρας το απόγευμα της Παρασκευής 27 Απριλίου μαζί με τον 19χρονο Έλληνα έκλεψαν από σπίτι κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές τα οποία πούλησαν σε ενεχυροδανειστήριο ιδιοκτησίας 33χρονης Ελληνίδας.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News