Νέα έφοδος του ΣΔΟΕ για προϊόντα - μαϊμού!

Κρήτη
Νέα έφοδος του ΣΔΟΕ για προϊόντα - μαϊμού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποσότητες μαμούθ με προϊόντα μαϊμού κατασχέθηκαν μετά από έφοδο σε αποθήκη από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης

Στελέχη του τμήματος Ελέγχου Διακίνησης Εμπορευμάτων και Παροχής Υπηρεσιών του ΣΔΟΕ Αττικής, σφραγίζουν μια από τις αποθήκες στις οποίες η έφοδος που έγινε από κοινού με τη Δίωξη οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης αποκάλυψε ποσότητες μαμούθ με αδασμολόγητα και προϊόντα μαϊμού.

Ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε καρέ – καρέ το αποκορύφωμα της πολυήμερης εφόδου των διωκτικών αρχών στους χώρους που είχαν στοχοποιηθεί ως βασικές πηγές των προϊόντων που διοχετεύονται στο σύστημα του παραεμπορίου στην Κρήτη.

Τα αποτελέσματα της επιχείρησης είναι πρωτοφανή σε πανελλαδικό επίπεδο, αν υπολογιστεί το πλήθος των εκατοντάδων χιλιάδων προϊόντων και των διαφυγόντων κερδών για το ελληνικό δημόσιο αλλά και τις εταιριών που κατήγγειλαν την απομίμηση των προϊόντων τους, όπως αποκαλύπτει ο Ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV,

Η πλήρης καταγραφή των εκατοντάδων χιλιάδων προϊόντων που βρέθηκαν σε αποθήκη στα Καμίνια είχε σταθεί αδύνατη καθώς ο χώρος είναι ασφυκτικά γεμάτος με κιβώτια και είναι χαρακτηριστικό πως οι χρήστες της αποθήκης είχαν χρησιμοποιήσει υποστυλώματα για να μην υποχωρήσει το πατάρι από το βάρος.

Στις τρεις υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν έχουν κατασχεθεί πάνω από 306 χιλιάδες προϊόντα απομίμησης και ακόμη 694 χιλιάδες αδασμολόγητα προϊόντα. Τα διαφυγόντα κέρδη για τις εταιρίες έχουν υπολογιστεί στα 53 εκατομμύρια ευρώ , ενώ μόνο σε μια από τις περιπτώσεις οι διαφυγόντες δασμοί για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνούν τις 150.000€

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Θωμαδάκης η επιχείρηση σχεδιάστηκε σε κάθε βήμα και λεπτομέρεια της στο διάστημα που προηγήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή αξιωματικών της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος Κρήτης, ώστε να εντοπιστούν όλες οι αποθήκες στην περιοχή της Χερσονήσου, στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και στη Φοινικιά όπου  όπου οι αρχές «ξήλωσαν» μια ολόκληρη βιομηχανία παραγωγής προϊόντων απομίμησης. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη υπόθεση κρίθηκε επιβεβλημένη η άμεση μεταφορά των κατασχεθέντων στη Αθήνα με φορτηγά ώστε να δρομολογηθεί η καταστροφή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News