default-image

Run Greece: «Γαλάζιοι» θα γίνουν οι δρόμοι του Ηρακλείου την Κυριακή

Ηράκλειο
Run Greece: «Γαλάζιοι» θα γίνουν οι δρόμοι του Ηρακλείου την Κυριακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες πολίτες, αθλητές και μαθητές θα βρεθούν αύριο το πρωί στην αφετηρία του «Run Greece Ηράκλειο», στο Παγκρήτιο Στάδιο, για να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή της πόλης που θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά!

Τον αγώνα διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΣΕΓΑΣ-ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης. Μεγάλος χορηγός και της φετινής διοργάνωσης είναι η εταιρεία Wind, που στηρίζει τον παιδικό ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων», αναδεικνύοντας και φέτος το κοινωνικό πρόσωπο του «Run Greece Ηράκλειο». Στο Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» θα δοθεί το χρηματικό βραβείο της Wind, για την πρώτη θέση της ομάδας Run Greece της Κρήτης στον περσυνό τελικό των αγώνων στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά το φετινό τελικό του Run Greece, που θα γίνει στην Αθήνα στις 11 Νοεμβρίου, προκρίνονται από τα 5.000 μ. οι πρώτοι δρομείς άνδρες και γυναίκες που έχουν μόνιμη διαμονή στην Κρήτη και ανά ηλικιακή κατηγορία, σύμφωνα με τα εξής:

* 18-34: Οι τέσσερις πρώτοι άνδρες και οι τέσσερις πρώτες γυναίκες.

* Επίσης από τις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες: 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59 και 60-64, ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα από κάθε κατηγορία.

Συνολικά προκρίνονται για τον τελικό 10 αθλητές και 10 αθλήτριες.

Προπομποί του παιδικού αγώνα, οι οποίοι θα καλωσορίσουν τα παιδιά και θα τους δώσουν τον αγωνιστικό ρυθμό στα πρώτα μέτρα, θα είναι οι πρωταθλήτριές μας των 400 μ. Ειρήνη και Άννα Βασιλείου και οι πρωταθλητές μας των 200 μ. Λυκούργος Τσάκωνας και Γιώργος Διάκος.

Οι συμμετοχές έχουν ήδη φτάσει τις 4.000 και αναμένεται να αυξηθούν σήμερα Σάββατο, τελευταία ημέρα εγγραφών μόνο στο χώρο του Παγκρήτιου Σταδίου (10:00-20:00) και σε ό,τι αφορά τα 5 και 10 χιλιόμετρα. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να περάσουν σήμερα από το Παγκρήτιο Στάδιο για να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο Κυριακή δε θα γίνονται εγγραφές, ενώ δε θα μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα όσοι δεν έχουν κάνει εγγραφή και δεν έχουν παραλάβει τον αριθμό τους.

Οι διοργανωτές και οι τοπικοί χορηγοί οι οποίοι στηρίζουν τους δρομείς είναι:

- Οι «Μινωικές Γραμμές» με εκπτωτικά εισιτήρια για τους δρομείς που είναι εκτός Κρήτης.

- Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, ο οποίος δίνει έπαθλα διαμονής σε ξενοδοχεία της Κρήτης 5* και 4* στους πρώτους νικητές-νικήτριες με ένα συνοδό για τον καθένα, των αγώνων 10 και 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

- Η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξενία», η οποία κάνει ειδικές τιμές στους δρομείς και συνοδούς εκτός Ηρακλείου.

Επίσης υπάρχουν ειδικά χρηματικά έπαθλα από το ΣΕΓΑΣ στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες στα 10.000 μ.

Τιμή στους κορυφαίους

Σήμερα Σάββατο, στις 18:00, στην αίθουσα «Μανόλη Καρέλλη» (πρώην «Ανδρόγεω») θα γίνει, στα πλαίσια του Run Greece, η γιορτή του στίβου της Κρήτης, όπου θα τιμηθούν οι αθλητές, προπονητές και τα σωματεία του στίβου του νησιού που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Επίσης θα τιμηθούν οι ομάδες ανδρών και γυναικών του Run Greece της Κρήτης που διακρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης το 2017.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News