Ηράκλειο

Είχαν στήσει «βιομηχανία» «μαϊμού» προϊόντων - Απώλεια 50 εκατ. για εταιρίες

Τρίτο «χτύπημα» των αρχών στα κυκλώματα που εμπορεύονται «μαϊμού» προϊόντα.

Τεράστια απώλεια θα είχαν οι δικαιούχοι σημάτων δηλαδή επώνυμες εταιρίες από τις χιλιάδες απομιμήσεις που βρέθηκαν σε αποθήκες στο Ηράκλειο. Ούτε λίγο ούτε πολύ θα έχαναν 50.000.000 ευρώ, ενώ τα διαφυγόντα κέρδη από τα προϊόντα «μαϊμού» θα ξεπερνούσαν τα 150.000 ευρώ.

Πρόκειται για το τρίτο «χτύπημα» σε βάρος όσων εμπορεύονται προϊόντα μαϊμού στο Ηράκλειο καθώς μετά τις δύο τελευταίες επιχειρήσεις, οι αστυνομικοί έβγαλαν και πάλι «λαβράκι».

Έβαζαν πλαστά σήματα

Μάλιστα στο χώρο όπου έγινε έλεγχος διαπιστώθηκε ότι οι επιτήδειοι δεν διέθεταν μόνο τα προϊόντα, αλλά είχαν και πλαστά σήματα τα οποία τοποθετούσαν πάνω τους, για να τα πουλήσουν ως αυθεντικά.

Μετά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συνελήφθη 44χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού Κώδικα.

Παράλληλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

-244.755 είδη (υποδήματα τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ηλεκτρονικά είδη κλπ) διαφόρων επώνυμων εταιρειών,

-34.500 τεμάχια με πλαστά σήματα γνωστών εταιριών,

-3.828 κυτία συσκευασίας προϊόντων και

κατάλογοι πώλησης απομιμητικών προϊόντων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Αττικής, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, του Τελωνείο Ηρακλείου και με την υπηρεσιακή συνδρομή το Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) Ηρακλείου.

Τα προϊόντα κατασχεθήκαν και παρεδόθησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία,  οδηγείται στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια