6χρονο παιδί έπεσε σε κώμα μετά από κατανάλωση αλκοόλ

Ηράκλειο
6χρονο παιδί έπεσε σε κώμα μετά από κατανάλωση αλκοόλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Κέντρο Υγείας Χάρακα, έφτασε στη ΜΕΘ Παίδων το ανήλικο παιδί.

Μία μεγάλη περιπέτεια έμελλε να ζήσει ένα μικρό παιδί σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας, εξαιτίας μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στο χωριό Στόλοι όταν ένα 6χρονο παιδί ήπιε μεγάλη ποσότητα κρασιού μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ατύχημα συνέβη όταν το παιδάκι διέφυγε της προσοχής της μητέρας του και ήπιε ένα μπουκάλι κρασί, το οποίο βρισκόταν πάνω στο τραπέζι. Σημειώνεται ότι τη στιγμή του ατυχήματος, ο πατέρας έλειπε από το σπίτι.

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ανήλικο δε μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, όμως η σοβαρότητα της κατάστασης έγινε αντιληπτή στη συνέχεια… Για το λόγο αυτό, η μητέρα του το πρωί το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Επειδή διαπιστώθηκε η σοβαρότητα του περιστατικού και αφού το παιδί βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε μαγνητική τομογραφία στο 6χρονο παιδάκι, από την οποία διαπιστώθηκε ότι το παιδί έχει υποστεί εγκεφαλικό οίδημα.

Σύμφωνα με το Διοικητή των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, κ. Τασόπουλο, η κατάσταση της υγείας του 6χρονου παιδιού έχει σταθεροποιηθεί, με τη ζωή του παιδιού - όπως όλα δείχνουν - να έχει διαφύγει κάθε κίνδυνο, ωστόσο, όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο κ. Τασόπουλος, το παιδάκι νοσηλεύεται διασωληνομένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι γονείς του 6χρονου παιδιού συνελήφθησαν από τις Αρχές, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, ενώ παράλληλα εις βάρος τους σχηματίστηκε και δικογραφία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News