Το μίνι φυτώριο κάνναβης οδήγησε στα… αρχαία

Κρήτη
Το μίνι φυτώριο κάνναβης οδήγησε στα… αρχαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον μίας απίστευτης υπόθεσης βρέθηκε η αστυνομία - Πως τα ναρκωτικά και τα όπλα, τελικά, οδήγησαν σε… αρχαία που εντοπίστηκαν μέσα σε σπίτι;

Σε αρχαία, τα οποία είχε στην κατοχή του ένα ζευγάρι, οδήγησε το μίνι… φυτώριο κάνναβης και τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι ενός άνδρα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Αναλυτικότερα, στη σύλληψη ενός 35χρονου Έλληνα προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Επιπλέον, η αστυνομία συνέλαβε ακόμη δύο Έλληνες, έναν άντρα και μία γυναίκα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, ο 35χρονος άνδρας έπεσε στα «δίχτυα» της αστυνομίας, καθώς, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αποθήκης της ιδιοκτησίας του βρέθηκε εγκατεστημένο ένα εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, αλλά και 6 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία βρέθηκαν μέσα σε γλάστρες, καθώς επίσης και λαμπτήρες, θερμόμετρο, ανεμιστήρας, εξαεριστήρας, μετρητής θερμοκρασίας υγρασίας, μπαλαντέζες, πρίζα και χρονοδιακόπτης, αντικείμενα, δηλαδή, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια.

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη:

  • 147 γραμμάρια κάνναβης,
  • 76 γραμμάρια τμημάτων δενδρυλλίων κάνναβης,
  • ένα περίστροφο,
  • 2 κυνηγετικά όπλα,
  • 2 πιστόλια φωτοβολίδων,
  • 148 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • 2 τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης,
  • κάλυκες,
  • ένα μαχαίρι
  • και μία ασύρματη κάμερα

Έκρυβαν τα αρχαία μέσα στο ίδιο τους το σπίτι

Βέβαια, ο 35χρονος φέρεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ότι καλλιεργούσε την κάνναβη για λογαριασμό δύο ακόμη Ελλήνων, οι οποίοι - επίσης - συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, από την αστυνομία.

Πρόκειται έναν άνδρα ηλικίας 48 ετών και μία 45χρονη γυναίκα, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ζευγάρι και οι οποίοι φέρεται να προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από τον 35χρονο και στη συνέχεια, πιθανολογείται πως, τα πουλούσαν.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, που πραγματοποίησαν οι Αρχές, στο σπίτι του ζευγαριού, το οποίο βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, φαίνεται πως βρήκαν «λαβράκι», αφού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε ένα δοχείο με ανάγλυφες εικόνες, ένας ορειχάλκινος δίσκος, μία μαρμάρινη κεφαλή αλόγου, ένα πήλινο δοχείο, αλλά και ένα παραλληλόγραμμο πλακίδιο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, σύμφωνα και με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News