Κόβονται δέντρα στο πάρκο Θεοτοκοπούλου και στον Άγιο Κωνσταντίνο

Κρήτη
Κόβονται δέντρα στο πάρκο Θεοτοκοπούλου και στον Άγιο Κωνσταντίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κοπή 18 δέντρων στο Πάρκο Θεοτοκόπουλου, αλλά και άλλων 8 στο Κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου θα προχωρήσει ο Δήμος Ηρακλείου.

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου θα προχωρήσει στην κοπή των δέντρων την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 30 Απριλίου μέχρι την Παρασκευή 4 Μαΐου.

Η κοπή των δέντρων θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης του ξυλοφάγου εντόμου που προσβάλει το δέντρο της μουριάς από το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου «η υπηρεσία θα προχωρήσει - όπως επιβάλλεται για τον περιορισμό του πληθυσμού του εντόμου και την αποφυγή περαιτέρω   προσβολής  νέων δένδρων μουριάς ή άλλων φυτών - στην κοπή δέντρων, τα οποία έχουν προσβληθεί από το ξυλοφάγο έντομο Xylotrechus chinensis (σύμφωνα με το με αριθμ.πρωτ:120535/6-10-2017 έγγραφο του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών).»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση: «Έχουν εντοπιστεί μουριές που έχουν προσβληθεί από το ξυλοφάγο έντομο εντός του Πάρκου Θεοτοκόπουλου (18 δέντρα) και εντός του Κοιμητηρίου Αγίου Κωνσταντίνου (8 δέντρα)».

«Για όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν αποφάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου (745/2017), της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου με Έγκριση Υλοτομίας και Κλάδευσης (2634/10-04-2018)  καθώς και Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης της Αντιδημαρχίας Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας (αύξ. Αρ. 66/2018).», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News