Ηράκλειο

Οικισμοί του Κρουσώνα αναπτύσσονται ως «παραδοσιακοί»

Συνάντηση για την ανάπτυξη της περιοχής Λιβάδι στον Κρουσώνα, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι ανάπτυξης μιας περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλους που βρίσκεται κοντά στο Ηράκλειο, καθώς και η υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων που θα μπορούσαν να τονώσουν την αναπτυξιακή προοπτική της.

Παράλληλα, στη συνάντηση, συζητήθηκε και η πορεία του έργου ανάδειξης των οικισμών της δημοτικής ενότητας Κρουσώνα ως παραδοσιακών – ένα έργο που καλύπτει το σύνολο των οικισμών του Δήμου – και οι αναπτυξιακές προοπτικές που αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μηχανικοί και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Λιβάδι του Κρουσώνα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Στο Μαλεβίζι, έχουμε την ευτυχία να διαθέτουμε περιοχές απαράμιλλου φυσικού κάλους σε ολόκληρο τον Δήμο. Μια τέτοια περιοχή είναι και το Λιβάδι στον Κρουσώνα. Όπως είναι γνωστό, ως Δημοτική Αρχή έχουμε ήδη πραγματοποιήσει παρεμβάσεις ανάδειξής της, έχουμε βελτιώσει την πρόσβαση, προβάλλουμε γενικότερα το ορεινό Μαλεβίζι, αλλά στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο και αυτή την περιοχή με έργα και πολύπλευρες παρεμβάσεις.

Συζητάμε με τοπικούς φορείς, με συναδέλφους μηχανικούς και με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Λιβάδι, ανταλλάσσουμε προτάσεις και ιδέες και πιστεύω ότι σύντομα θα μπορούμε να έχουμε ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο αναπτυξιακών παρεμβάσεων που θα βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα και θα κάνει και το Λιβάδι πόλο έλξης για τους επισκέπτες του τόπου μας, χειμώνα - καλοκαίρι».

Το παρών στη συνάντηση εκτός από τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη τους μηχανικούς και τους επιχειρηματίες της περιοχής, έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Μανώλης Αντωνογιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Βαλτζάκης, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Γιώργος Τζωράκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

 

Σχόλια