Ηράκλειο

Η ένταση μεταξύ δασκάλας και γονέων προκαλεί αντιδράσεις

«Καμία ανοχή σε φαινόμενα «τραμπουκισμού» και πράξεις βίας από γονείς σε εκπαιδευτικό» είναι η ευθεία και κατηγορηματική απάντηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός».

Οι εκπαιδευτικοί καταδικάζουν χωρίς περιστροφές το περιστατικό βίας κατά της δασκάλας σε δημοτικό σχολείο Ηρακλείου από τους γονείς ενός μαθητή. Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε ένταση στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος ανέλαβε ρόλο «πυροσβέστη». Παρόλα αυτά, αν και δεν υπήρξαν χειροδικίες, ο πατέρας του μαθητή τη στιγμή της έντασης πήρε το κινητό της δασκάλας και το εκσφενδόνισε.

Παράλληλα οι Σύλλογοι των Εκπαιδευτικών ανακοινώνουν την προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 11 το πρωί στο σχολείο όπου έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Συνεχίζουν δε τονίζοντας ότι «Η απρόκλητη, υβριστική και βίαιη συμπεριφορά των συγκεκριμένων γονέων απέναντι σε εκπαιδευτικό του σχολείου είναι καταδικαστέα από το σύνολο της εκπαιδευτικής και γονεϊκής κοινότητας.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν αρνητικές επιδράσεις στο παιδαγωγικό κλίμα της σχολικής κοινότητας και στο ψυχοσυναισθηματικό κόσμο των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα δείξει καμία ανοχή απέναντι σε φαινόμενα «τραμπουκισμού» και για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δ. Θεοτοκόπουλος θα στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά την εκπαιδευτικό και συνολικά το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογός μας:

- Κηρύττει τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στη σχολική μονάδα, στην οποία έγινε το περιστατικό.

- Θα παρέχει νομική υποστήριξη σε συνεννόηση με το δικηγόρο που συνεργαζόμαστε για τα ζητήματα αυτά».

Σχόλια