Εκρήξεις και εγκαύματα στην άσκηση της Πυροσβεστικής στα Λινοπεράματα

Ηράκλειο
Εκρήξεις και εγκαύματα στην άσκηση της Πυροσβεστικής στα Λινοπεράματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική υπηρεσία και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων μετά από φωτιά και έκρηξη σε δεξαμενές καυσίμων στα Λινοπεράματα.

Τα παραπάνω αποτελούν βέβαια το πολλαπλό και δύσκολο σενάριο άσκησης με την κωδική ονομασία «Μαύρος Χρυσός».

Η άσκηση των Πυροσβεστών βρισκόταν σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στα Λινοπεράματα και συγκεκριμένα γύρω από τις εγκαταστάσεις των εταιρειών καυσίμων.

Ειδικές Δυνάμεις αλλά και οι ομάδες ασφάλειας της εγκατάστασης των εταιρειών καυσίμων αντιμετώπισαν το αρχικό συμβάν, το οποίο είχε σχεδιαστεί με δολιοφθορά και έναρξη πυρκαγιάς σε μία από τις δεξαμενές της εγκατάστασης.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης ακολούθησε έκρηξη και επέκταση της φωτιάς σε ελαιώνα έξω από την περίφραξη της επιχείρησης κινητοποιώντας ακόμη περισσότερες δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και ελικόπτερο.

Την ώρα όμως που, Πυροσβέστες και ομάδες ασφαλείας των εγκαταστάσεων, περιόριζαν τις φλόγες σημειώθηκε έκρηξη σε άλλο σημείο εξαιτίας διαρροής με συνέπεια να υποστούν εγκαύματα ένας Πυροσβέστης και ένας εργαζόμενος οι οποίοι μεταφέρονται στο νοσοκομείο από κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ που είχαν σπεύσει στο πλαίσιο της άσκησης στην περιοχή.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν μόνο το σενάριο της άσκησης προκειμένου οι άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τα έκτακτα περιστατικά που θα κληθούν να φέρουν σε πέρας στο μέλλον.

Πυροσβεστική και υπεύθυνοι λειτουργίας των εγκαταστάσεων δηλώνουν ικανοποιημένοι για τη ρεαλιστική ανταπόκριση στο σενάριο, που είναι και ο σκοπός της άσκησης.

https://www.youtube.com/watch?v=cgRSIUzLly8?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News