Ηράκλειο

Το Ηράκλειο γιορτάζει σε ρυθμούς Run Greece!

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το “Run Greece Ηράκλειο”, τη μεγάλη γιορτή της πόλης με διοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και μεγάλο χορηγό τη Wind.

Στόχος των διοργανωτών είναι οι συμμετοχές να ξεπεράσουν το φράγμα των 5.000 και να αποτελέσουν ρεκόρ εγγραφών για όλους τους αγώνες Run Greece στην Ελλάδα.

«Run Greece για έκτη χρονιά! Ελλάδα τρέχω, για να το λέμε και στα Ελληνικά. Είναι η γιορτή του αθλητισμού, του πολίτη. Ο στόχος να βγάλουμε τον πολίτη στο δρόμο έχει επιτευχθεί. Να αφήσει ο κόσμος τον καναπέ και να γνωρίσει τον εαυτό του. Έχει γίνει πλέον συνήθεια, τρόπος ζωής και τα κέρδη έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται μετά από έξι χρόνια. Μιλάω για θέματα υγείας», τόνισε μεταξύ άλλων χθες στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” το μέλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγιώτης Αντωνακάκης.H εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί την Κυριακή από το Παγκρήτιο Στάδιο, και το ενδιαφέρον αθλητών και πολιτών είναι μεγάλο! Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαντλήθηκαν οι θέσεις για τους μαθητές-τριες των Γυμνασίων-Λυκείων στα 5.000 μ., ενώ υπάρχουν ακόμη ελάχιστες θέσεις για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων στα 1.100 μ.

Εγγραφές ηλεκτρονικά δε γίνονται, ενώ μέχρι και σήμερα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθυνθούν στο Στάδιο Ελευθερίας (9:00-14:00 και 17:00-20.00), στην Περιφέρεια (9:00-14:00) και στο Δήμο-Λότζια (8:00-14:00), για να κλείσουν θέση για τον αγώνα. Τόσο αύριο (17:00-20:00) όσο και το Σάββατο (10:00-20:00), οι εγγραφές θα γίνονται μόνο από το Παγκρήτιο Στάδιο (θύρα 1) και μόνο εφόσον υπάρχουν ακόμα διαθέσιμοι αριθμοί συμμετοχής. Την ημέρα του αγώνα, πάντως, δε θα γίνεται καμία εγγραφή!

«Δε θέλουμε ρεκόρ. Έχουν συμπληρωθεί οι περισσότερες θέσεις, έχουν μείνει κάποιες ελάχιστες. Ηλεκτρονικά έχει κλείσει το σύστημα και θα ανοίξει Παρασκευή και Σάββατο (σ.σ. αύριο και μεθαύριο) που θα έρθει και το επιτελείο του ΣΕΓΑΣ από την Αθήνα. Εμείς κρατάμε όποιες εγγραφές γίνονται είτε στην Περιφέρεια, είτε στο Δήμο, είτε στο στάδιο στη Χανιώπορτα, και θα γίνουν κανονικά μόλις ανοίξει το σύστημα με απόλυτη προτεραιότητα. Επίσης, όσες μείνουν για το σαββατοκύριακο θα δοθούν σε αυτούς που θα προσέλθουν», τονίζει ο κ. Αντωνακάκης.

Οι δρομείς θα παραλάβουν τον εξοπλισμό τους από τη θύρα 1 του Παγκρητίου είτε αύριο Παρασκευή (17:00-20:00, όπως και οι εθελοντές) είτε μεθαύριο Σάββατο (10:00-20:00).

Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους απ’ όπου θα περάσουν οι δρομείς, από τις 7 το πρωί και μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής και εκτροπές-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους που περιβάλλουν τη διαδρομή (διαδρομή δρομέων: οδός Σπύρου Μουστακλή, παραλιακή λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου (πρώην Παναγιωτάκη), Σοφοκλή Βενιζέλου μέχρι το ύψος που καταλήγει η οδός Χάνδακος πριν από τον Άγιο Πέτρο). Θα είναι κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραπάνω διαδρομή των αγώνων.

Επίσης θα γίνουν τροποποιήσεις των διαδρομών του υπεραστικού ΚΤΕΛ, αφού τις συγκεκριμένες ώρες θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή λεωφόρο. Πάντως, έχει προβλεφθεί ώστε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να μεταφέρουν δωρεάν τους δρομείς από την αφετηρία του ΚΤΕΛ, στο λιμάνι, στο Παγκρήτιο Στάδιο, τις ώρες 8:30 (1 λεωφορείο) - 10:00 (1 λεωφορείο ) - 10:30 (2 λεωφορεία).

Το πρόγραμμα των αγώνων

Το πρόγραμμα των αγώνων της Κυριακής έχει ως εξής:
10:00: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών-Γυναικών (δικαίωμα συμμετοχής οι γεννημένοι-ες τα έτη 2002-2001... και οι μεγαλύτεροι-ρες).
11:45: Αγώνας Παιδιών 1.100 μ. Αγοριών και Κοριτσιών 10-12 ετών (δικαίωμα συμμετοχής οι γεννημένοι-ες τα έτη 2006, 2007 και 2008).
12:00: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών-Γυναικών (δικαίωμα συμμετοχής οι γεννημένοι τα έτη 2005-2004... και οι μεγαλύτεροι-ρες).

Η γιορτή του στίβου

Του “Run Greece Ηράκλειο” θα προηγηθεί η γιορτή του στίβου της Κρήτης, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο στη δημοτική αίθουσα “Ανδρόγεω”, στα Λιοντάρια, στις 18:00. Εκεί θα τιμηθούν οι αθλητές-τριες και οι προπονητές τους που διακρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στις εγχώριες ή διεθνείς διοργανώσεις.

Σχόλια