Ηράκλειο

Run Greece: Λίγες ημέρες έμειναν για τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του Ηρακλείου

Την Κυριακή 29 Απριλίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παγκρήτιο Στάδιο!

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά με στόχο να ξεπεράσουν τις 5.000 και να αποτελέσουν ρεκόρ εγγραφών για όλους τους αγώνες RUN GREECE στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, ελάχιστες θέσεις έχουν μείνει για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων στα 1.100 μέτρα, ενώ ήδη εξαντλήθηκαν  οι ειδικές θέσεις εγγραφής για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων στα 5.000 μέτρα.

Όπως κάθε χρόνο τις τελευταίες ημέρες κάνουν την εγγραφή του ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, έτσι και φέτος προβλέπεται πραγματική κοσμοσυρροή στο Παγκρήτιο στάδιο (Θύρα 1) την Παρασκευή (από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ) και το Σάββατο  (από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ) και μόνο εάν υπάρχουν διαθέσιμοι αριθμοί συμμετοχής.

Πάντως, οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι και αύριο, Πέμπτη, στο Στάδιο Ελευθερίας (από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ), στην Περιφέρεια Κρήτης (από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι), αλλά και στο Δήμο Ηρακλείου (από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι).

Σημειώνεται ότι την ημέρα των αγώνων δεν γίνονται εγγραφές.

Οι δρομείς μπορούν να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους από το Παγκρήτιο Στάδιο (Θύρα 1), την Παρασκευή (από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ) και το Σάββατο (από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ), ενώ οι εθελοντές καλούνται να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους από το Παγκρήτιο Στάδιο την Παρασκευή (από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ).

Για την απρόσκοπτη και ασφαλή συμμετοχή των χιλιάδων δρομέων, αλλά και για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών και επισκεπτών της πόλης, την Κυριακή 29 Απριλίου από ώρα 7 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής και εκτροπές – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους που περιβάλουν τη διαδρομή (Διαδρομή Δρομέων: Οδός Σπύρου Μουστακλή, Παραλιακή λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου (πρώην Παναγιωτάκη), Σοφοκλή Βενιζέλου μέχρι το ύψος που καταλήγει η οδός Χάνδακος πριν από τον Άγιο Πέτρο). Θα είναι κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραπάνω διαδρομή των αγώνων.

Επίσης την Κυριακή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα τροποποιήσει τις διαδρομές των λεωφορείων που διέρχονται από την διαδρομή των αγώνων από τις 7 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου θα μεταφέρουν δωρεάν τους δρομείς από την αφετηρία του ΚΤΕΛ στο λιμάνι στο Παγκρήτιο Στάδιο τις ώρες:

  • 08:30 (1 λεωφορείο)
  • 10:00 (1 λεωφορείο)
  • 10:30 (2 λεωφορεία)

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Ώρα 10.00: Αγώνας  Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών – Γυναικών

(Δικαίωμα συμμετοχής οι γεννημένοι το 2002 – 2001… και οι μεγαλύτεροι).

Ώρα 11.45: Αγώνας Παιδιών 1.100 μ. Αγοριών και Κοριτσιών (10-12 ετών)

(Δικαίωμα συμμετοχής οι γεννημένοι 2006 - 2007 - 2008).

Ώρα 12.00: Αγώνας  Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών – Γυναικών

(Δικαίωμα συμμετοχής οι γεννημένοι το 2005 – 2004… και οι μεγαλύτεροι).

Σχόλια