Το συγκινητικό «αντίο» του Καλλέργου Βουλγαράκη

Ηράκλειο
Το συγκινητικό «αντίο» του Καλλέργου Βουλγαράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα ανοίγει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα κατά τόπους κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των «γαλάζιων» εσωκομματικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 13 Μαΐου.

Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (ΝΕΦΕ) Ηρακλείου έβγαλε χτες σχετική ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνει για τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών των οργανώσεων της Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στις 13 Μαΐου, που αφορούν την κατάθεση υποψηφιοτήτων.

Όσον αφορά στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ο πρόεδρος Καλλέργος Βουλγαράκης, λέει το δικό του αντίο για την ολοκλήρωση της θητείας του, μιας θητείας που, όπως αναφέρει ο ίδιος «συνέπεσε με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Ν.Δ. και την τεράστια προσπάθεια αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού του κόμματος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση, η επιστολή του Καλλέργου Βουλγαράκη:

«Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση μου σήμερα καθώς κλείνει για μένα ένας σημαντικός κύκλος με την ολοκλήρωση της θητείας μου ως πρόεδρος στην ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Μία θητεία που συνέπεσε με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Ν.Δ. και την τεράστια προσπάθεια αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού του κόμματος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Το έργο που επιτελέσαμε αυτά τα χρόνια στην τοπική Νέα Δημοκρατία είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ξεκινήσαμε με το νοικοκύρεμα των οικονομικών μας, γεγονός που μας επέτρεψε να προχωρήσουμε στη μετακόμιση στα νέα μας γραφεία. Γραφεία που αποτελούν το σύγχρονο στρατηγείο του κόμματος στο νομό μας. Πραγματοποιήσαμε μία σειρά από εκδηλώσεις, δράσεις και παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία, οι οποίες έκαναν έντονη την παρουσία της Ν.Δ. στο Ηράκλειο, όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η αθρόα συμμετοχή του κόσμου σε όλες μας τις εκδηλώσεις.

Θέσαμε τις βάσεις για την επίτευξη του μεγάλου τελικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της 1ης θέσης στις εθνικές εκλογές στο νομό μας, κάτι που θα επιτευχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της Ν.Δ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, για τη συνεχή στήριξη που παρείχε στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου, παρά τα απαιτητικά του καθήκοντα. Ήταν πάντα κοντά μας και τις δύσκολες και τις εύκολες στιγμές.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ, Βαγγέλη Καρκανάκη και τους Λευτέρη Ζερβό, Βασίλη Βαρούχα, Γιάννη Χατζηνικολάου και Μάνια Οικονομάκη υπεύθυνη ΟΝΝΕΔ Κρήτης αλλά και όλα τα μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για την ακούραστη προσπάθεια και την ανεκτίμητη συμβολή τους στο δύσκολο έργο που επιτελέσαμε.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους πολιτευτές, τα στελέχη αλλά και όλα τα μέλη της Ν.Δ. για τη βοήθεια που μας παρείχαν και για την ενεργό τους συμμετοχή.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές και καλή δύναμη στον αγώνα μέχρι την τελική νίκη στις εθνικές εκλογές.

Σας δηλώνω ότι θα είμαι, από τη θέση του απλού στρατιώτη, πάντα δίπλα σας, αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Βουλγαράκης Καλλέργος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ηρακλείου».

Αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Ηρακλείου

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τη βασική εγκύκλιο για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών 2018, με αριθμ. πρωτ. 524/19.3.2018, συγκροτήθηκαν οι Δημοτικές Εφορευτικές Επιτροπές (ΔΗΜΕΦΕ), υπό την εποπτεία των οποίων διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις που υπάγονται στην οικεία Νομαρχιακή Οργάνωση. Οι ΔΗΜΕΦΕ που συγκροτήθηκαν είναι οι εξής: Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Αρχανών-Αστερουσίων, Φαιστού, Γόρτυνας, Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου.

Σχετικά με τη διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων (ημερομηνίες, τόπος, δικαιολογητικά) στη ΝΕΦΕ Ηρακλείου και στις κατά τόπους ΔΗΜΕΦΕ, η ανακοίνωση που εξεδόθη ενημερώνει για τα εξής:

«Οι δηλώσεις υποψηφιότητας i) για την εκλογή στα αξιώματα του προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης, των μελών της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής, του προέδρου της ΔΗΜΤΟ και των συνέδρων θα υποβάλλονται στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (ΝΕΦΕ) Ηρακλείου). Οι δηλώσεις υποψηφιότητας ii) για την εκλογή στα αξιώματα των μελών της ΔΗΜΤΕ θα υποβάλλονται στην αρμόδια ΔΗΜΕΦΕ».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «όλες οι δηλώσεις υποψηφιοτήτων, είτε προς τη ΝΕΦΕ Ηρακλείου είτε προς τις αρμόδιες ΔΗΜΕΦΕ (i, ii) θα υποβάλλονται στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, στη διεύθυνση Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 38, 1ος όροφος (τηλέφωνο 2811/810.280)».

Η προθεσμία υποβολής αρχίζει σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου και καταλήγει μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 27 Απριλίου. Οι ώρες υποβολής είναι από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. για σήμερα και αύριο και από τις 4 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. για μεθαύριο Παρασκευή 27 του μήνα.

«Όσοι/όσες μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του έτους 2018, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν», καταλήγει η ανακοίνωση, «θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ή ανανέωση κάρτας μέλους έως τις 4 Μαΐου, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής μόνο ηλεκτρονικά. Είναι αυτονόητο ότι εάν κάποιος/α δεν έχει εγγραφεί ή δεν έχει ανανεώσει την κάρτα μέλους ηλεκτρονικά έως τις 4 Μαΐου, δε θα είναι εφικτό να ψηφίσει την ημέρα της ψηφοφορίας, που θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου 2018».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News