default-image

Τέλος οι... «βεγγέρες» και τα επισκεπτήρια χωρίς κάρτα στο Βενιζέλειο

Ηράκλειο
Τέλος οι... «βεγγέρες» και τα επισκεπτήρια χωρίς κάρτα στο Βενιζέλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση και προστριβές προκαλούσαν οι... νυχτερινές επισκέψεις σε ασθενείς.

Tέλος στις… νυχτερινές βόλτες συνοδών ασθενών ,αλλά και στις ανεπιθύμητες επισκέψεις στα νοσοκομεία μετά το ωράριο του επισκεπτηρίου επιχειρεί να βάλει το Βενιζέλειο.

Σε πολλές περιπτώσεις ο συνωστισμός συνοδών ή επισκεπτών μέσα στους θαλάμους προκαλούσε αναστάτωση και μικρές αντιπαραθέσεις με αποτέλεσμα να αναζητηθεί τρόπος για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο ασεθνής δεν μπορούσε να κοιμηθεί ή να ηρεμήσει λόγω νυχτερινών και μεσημεριανών επισκέψεων που δέχονταν ασθενείς στα διπλανά κρεβάτια.  

Πρόσβαση μόνο με κάρτα

Μετά τις 20.00 το βράδυ οπότε και τελειώνει το επισκεπτήριο, κανείς δεν θα μπαίνει στις κλινικές και όποιος βγαίνει από το νοσοκομείο θα…επιστρέφει στους θαλάμους μόνο με κάρτα. Όπως σημειώνει μιλώντας στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζελείου κ.Μοσχοβάκης «οι κάρτες θα υπάρχουν στο γραφείο της προϊσταμένης κάθε κλινικής και όποιος συνοδός βγαίνει από το χώρο θα παίρνει την κάρτα για να επιστρέψει στο θάλαμο».

Αρχικά το νέο σύστημα περιορισμού πρόσβασης εκτός επισκεπτηρίου στις κλινικές θα ισχύσει μετά τις 20.00 το βράδυ οπότε τελειώνει το επισκεπτήριο. Σταδιακά όμως θα επεκταθεί και τις ώρες επισκέψεων των γιατρών και θα τηρηθεί πιο αυστηρά το επισκεπτήριο με τη χρήση καρτών.

Eπισκέψεις σε ώρες…κοινής ησυχίας 

Σύμφωνα με τον κ.Μοσχοβάκη τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στους ασθενείς και προσωπικό με τις επισκέψεις σε ώρες…κοινής ησυχίας οδήγησαν στην απόφαση της χρήσης καρτών. Στο ερώτημα αν θα προκύψουν προβλήματα με τους συνοδούς ασθενών που πρέπει συχνά να πηγαινοέρχονται ή να διανυκτερεύουν στις κλινικές ,διαβεβαίωσε ότι δεν θα προκύψουν δυσκολίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News