Βαριές ποινικές διώξεις για τον Κρητικό επιχειρηματία με τα προϊόντα «μαϊμού»

Ηράκλειο
Βαριές ποινικές διώξεις για τον Κρητικό επιχειρηματία με τα προϊόντα «μαϊμού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις Κρητικοί στον Εισαγγελέα και την Ανακρίτρια για χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού».

Προθεσμία για να απολογηθούν μεθαύριο Πέμπτη 26 Απριλίου πήραν οι τρεις Κρητικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν για χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα, μετά την «έφοδο» των Διωκτικών Αρχών, σε εμπορικές επιχειρήσεις, στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου.

Πρόκειται για γνωστό Κρητικό επιχειρηματία, το γιο του και τον αδελφό του.

Οι τρεις τους οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις –και- κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν εν συνεχεία στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σημειώνεται ότι η ευρεία επιχείρηση στις εν λόγω εμπορικές επιχειρήσεις βρίσκεται σε εξέλιξη από χτες Δευτέρα. Σε αυτήν συμμετέχουν το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος και ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στους τρεις συλληφθέντες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα), για πλαστογραφία μετά χρήσεως τελεσθείσα κατά συναυτουργία, αλλά και για παράβαση του νόμου περί σημάτων και περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο κυρίως την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, πρωινές ώρες σήμερα (24.04.2018) από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί ηλικίας 24, 47 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη.

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε σήμερα (24-04-2018), ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικό χώρο σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι τρεις ημεδαποί, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν (29.125) αντίγραφα προϊόντων απομίμησης (υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, βαλίτσες, γυαλιά ηλίου, κλπ.), διαφόρων εταιρειών.

Κατασχεθέντα πειστήρια παρεδόθησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών από τις παθούσες εταιρείες, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιριών, υπερβαίνει τα (3.000.000) ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News