Ηράκλειο

Επιδιόρθωση - «εξπρές», μετά το ρεπορτάζ

Το ρεπορτάζ του neakriti.gr, από ότι φαίνεται, έφερε την… αλλαγή

Το περασμένο Σάββατο το neakriti.gr αναφέρθηκε σε ένα επικίνδυνο φανάρι, το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, κρεμόταν πάνω από τα κεφάλια των οδηγών, από μία… «κλωστή» και εν προκειμένω από λίγο… σύρμα.

Ο λόγος για τους φωτεινούς σηματοδότες στην  παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, στο ύψος του Παγκρητίου Σταδίου, ένα σημείο από το οποίο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες οδηγοί.

Όμως, δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και τα φανάρια είχαν επισκευαστεί!

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Αυτεπιστασίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Ιωάννη Αναστασάκη, η επισκευή του φωτεινού σηματοδότη έγινε την Κυριακή, από το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου.

Όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες, το σύρμα που συγκρατούσε τους δύο φωτεινούς σηματοδότες αφαιρέθηκε, και στη θέση του τοποθετήθηκαν τα σωστά εξαρτήματα, τα οποία και εξασφαλίζουν τη στήριξη των φωτεινών σηματοδοτών.

Μπορεί, βέβαια, το πρόβλημα να μη διορθώθηκε ολοκληρωτικά, καθότι η σκουριά στους φωτεινούς σηματοδότες παραμένει, όμως, σύμφωνα με τον κ. Αναστασάκη, ο Δήμος Ηρακλείου, αυτή την περίοδο, προχωρά στην καταγραφή των φθορών σε όλα τα φανάρια της επικράτειας του Δήμου (και ανεξάρτητα από το εάν ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου ή όχι), ούτως ώστε να αποτυπωθούν οι ζημιές και μετέπειτα το αρμόδιο Αντιδημαρχείο να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό όλων των φωτεινών σηματοδοτών του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως είναι φυσικό, η παραπάνω διαδικασία θα είναι χρονοβόρα, έτσι, μέχρι τότε, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Αναστασάκης, μιλώντας στο neakriti.gr, οι φωτεινοί σηματοδότες συντηρούνται με τη συνήθη διαδικασία, ενώ κάθε φορά που παρατηρείται ενδεχόμενη ζημιά, ειδικά συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός και μάλιστα, κάθε μέρα.

Το παραπάνω απέδειξε και το γεγονός ότι το πρόβλημα στα επικίνδυνα φανάρια της παραλιακής του Ηρακλείου, επιλύθηκε άμεσα, μετά το σχετικό ρεπορτάζ του neakriti.gr.

Σχόλια