Ηράκλειο

Έκρηξη για δεύτερη φορά σε καφετέρια - Που στρέφονται οι υποψίες;

Έκαψαν και πάλι καφετέρια στο Ηράκλειο που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Τι είπε η ιδιοκτήτρια;

Σχεδόν ολοσχερής ήταν η καταστροφή που υπέστη τα ξημερώματα μια καφετέρια στην λεωφόρο 62 Μαρτύρων. Άγνωστος ή άγνωστοι δράστες λίγο πριν τις πέντε το πρωί, σπάζοντας την τζαμαρία ενός γειτονικού καταστήματος, έφτασαν στον ακάλυπτο χώρο που συνδέει τους δύο χώρους και πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό, που προκάλεσε εκκωφαντικό θόρυβο και αμέσως μετά φωτιά που έκαψε το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού της καφετέριας.

Δεύτερη επίθεση

 

Η επίθεση στην καφετέρια που σημειώθηκε λιγότερο από μία ώρα μετά που αυτή είχε κλείσει ήταν η δεύτερη όπως είπε η ιδιοκτήτρια φορά που μέσα σε 20 μέρες αντιμετώπισε το ίδιο εφιαλτικό σκηνικό. Την πρώτη ευτυχώς οι ζημιές ήταν περιορισμένες, αυτή τη φορά όμως η δράση των δραστών άφησε σχεδόν κατεστραμένη την καφετέρια.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια : «Πήρανε τηλέφωνο τον άντρα μου. Και μου είπαν ότι το έχουν κάψει, μου έβαλαν βόμβα. Είχαμε το ρολό και δεν μπορούσαν (να πλησιάσουν) και πήγαν από την πίσω πλευρά. Έσπασαν το κομμωτήριο και πήγαν από πίσω για να φτάσουν στο παράθυρο. Είναι η δεύτερη φορά (επίθεσης). Την πρώτη δεν υπήρξαν μεγάλες ζημιές αλλά τώρα είναι μεγάλες και το φτιάξαμε πριν 10 μέρες».

Στο πυκνοκατοικημένο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική με 2 οχήματα και 10 άνδρες που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά δίχως να υπάρξει κίνδυνος για τα υπόλοιπα ακίνητα της περιοχής, με την ιδιοκτήτρια πάντως να δηλώνει ότι η επίθεση έχει να κάνει με επαγγελματικούς λόγους και πιθανότατα διαφορές.

 

Σχόλια