Πρώτη σε διαγωνισμό Χημείας και Ρητορικής η Βάσω Μαυραγάκη

Ηράκλειο
Πρώτη σε διαγωνισμό Χημείας και Ρητορικής η Βάσω Μαυραγάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη σε δύο διαγωνισμούς εντελώς διαφορετικών κατευθύνσεων κατάφερε να αναδειχθεί μαθήτρια από το Ηράκλειο.

Η Βάσω Μαυραγάκη, μαθήτρια στο 7ο Λύκειο Ηρακλείου, κατέλαβε την πρώτη θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας αλλά και στους Ρητορικούς Αγώνες στο Ρέθυμνο στον αγώνα της εκφραστικής ανάγνωσης.

Η 17χρονη μαθήτρια κατέρριψε τα στερεότυπα και κατέδειξε ότι η γνώση είναι μία και ενιαία και όταν προσπαθείς μπορείς να συνδυάσεις την αριστεία σε όλες τις επιστήμες.

Το σχολείο στο οποίο φοιτά, το 7ο Λύκειο Ηρακλείου, εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στη μαθήτρια.

Ο Διευθυντής και  Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου εκφράζει τα συγχαρητήριά του στη μαθήτρια Βάσω Μαραυγάκη της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας, η οποία ήρθε πρώτη στον 32ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Χημείας που διεξήχθη στις 17 Μαρτίου 2018 και 7η στο 14ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Βιολογίας στις 3 Φεβρουαρίου 2018.

Σε μια εποχή που κυριαρχεί η μονομέρεια και η εργαλειακή αντίληψη της γνώσης, η Βάσω επιμένει να έχει ποικίλα ενδιαφέροντα και πολυσχιδή προσωπικότητα. Άριστη με ό,τι καταπιάνεται, αποτελεί παράδειγμα ήθους και εργατικότητας.

To σχολικό έτος 2016-17 διακρίθηκε στον διαγωνισμό Euroscola και εκπροσώπησε την Κρήτη και την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Ήρθε επίσης πρώτη στους Ρητορικούς Αγώνες στο Ρέθυμνο στον αγώνα της εκφραστικής ανάγνωσης.

Η φετινή της διάκριση μας γεμίζει χαρά και περηφάνια καθώς αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για το σχολείο μας και το έργο των καθηγητών μας, ιδιαίτερα των καθηγητών Χημείας κου Τσικριτσάκη Γεωργίου και Βιολογίας κου Μπαούση Βασίλη. Αποτελεί δε ισχυρό παράδειγμα και για τους άλλους μαθητές να τολμούν να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους. Συνάμα, προσφέρει σε όλους μας ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της κοινωνίας και του τόπου μας.

Της ευχόμαστε να έχει ανάλογη επιτυχία και στη Β’ φάση του διαγωνισμού, να διακριθεί και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 50η Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί 19-29 Ιουλίου στην Μπρατισλάβα και στην Πράγα. Γενικότερα ευχόμαστε στη Βάσω κάθε επιτυχία τόσο στις επικείμενες Πανελλαδικές εξετάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News